др Мерсиха Р. Прушевић Дулић

Мастер: 2011. Академија уметности, Нови Сад – сликарство

Диплома: 2009. Факултету ликовних уметности, Државни Универзитет, Нови Пазар – сликарство

Мерсиха Прушевић Дулић (Нови Пазар, 1987) је дипломирала 2009. године на Департману за уметност Универзитета у Новом Пазару. Мастер студије је завршила 2012. године на Академији уметности у Новом Саду. Докторирала је 2017. године на Факултету савремених уметности у Београду.
Била је стипендиста Министарства омладине и спорта Републике Србије (2009), као и стипендиста БНВ-а (2013. и 2014. године). Радила је као стручни сарадник на Учитељском факултету у Београду (Наставно одељење у Новом Пазару) и као стручни сарадник Универзитета у Новом Пазару (Департман за техничке науке, студијски програм Архитектура). Такође, радила је у Заводу за културу у Новом Пазару. Од 2013. године је запослена на Рачунарском факултету ( Департман за Мултимедијални дизајн) у Београду као доцент у области цртања и сликања.
Приредила је 17 самосталних и учествовала на преко 150 групних изложби. Учествовала је на бројним фестивалима и ликовним колонијама у Србији, Босни и Херцеговини, Словенији, Италији, Македонији, Хрватској, Црној Гори, Украјини, Аустралији, Канади, Турској и Аустрији. Чланица је УЛУС-а, СУЛУ-а и НУЛУС-а.

5631-prusevic-r-mersiha