Одбрањен дипломски рад на тему „Апликација за визуализацију великих података – DataAnalyser“

Студенткиња Ирина Батинић је у петак, 24. јануара 2020. године на РАФ-у одбранила свој дипломски рад на тему Апликација за визуализацију великих података – DataAnalyser пред ментором др Снежаном Поповић и др Душаном Вујошевићем, чланом комисије.
Ирина је у апстракту свог дипломског рада истакла: „Сврха апликације је да понуди нешто једноставније, приступачније рјешење за анализу и визуализацију. Како технологија напредује свједоци смо да подаци, велики подаци, све више добијају на значају и ту се види значај постојања оваквог алата. Поред описа саме апликације, описана је архитектура и технологије које су кориштене. Планирана даља унапређена апликације су такође наведена и након тестирања, код ће постати код отвореног типа у циљу доприноса интернет заједници и квалитетнијег и бржег развоја.“
„Даља унапређења апликације могу да се подијеле у три групе: 1. даљи развој нових функционалности, 2. побољшања рада апликације и 3. побољшања корисничког интерфејса.“ – истакла је у закључку, а потом детаљно разложила ове ставке.
Фотографије са одбране погледајте у галерији.

5626-odbranjen-diplomski-rad-na-temu-aplikacija-za-vizualizaciju-velikih-podataka-xa-dataanalyser-xa