Odbranjen diplomski rad na temu „Aplikacija za vizualizaciju velikih podataka – DataAnalyser“

Studentkinja Irina Batinić je u petak, 24. januara 2020. godine na RAF-u odbranila svoj diplomski rad na temu Aplikacija za vizualizaciju velikih podataka – DataAnalyser pred mentorom dr Snežanom Popović i dr Dušanom Vujoševićem, članom komisije.
Irina je u apstraktu svog diplomskog rada istakla: „Svrha aplikacije je da ponudi nešto jednostavnije, pristupačnije rješenje za analizu i vizualizaciju. Kako tehnologija napreduje svjedoci smo da podaci, veliki podaci, sve više dobijaju na značaju i tu se vidi značaj postojanja ovakvog alata. Pored opisa same aplikacije, opisana je arhitektura i tehnologije koje su korištene. Planirana dalja unapređena aplikacije su takođe navedena i nakon testiranja, kod će postati kod otvorenog tipa u cilju doprinosa internet zajednici i kvalitetnijeg i bržeg razvoja.“
„Dalja unapređenja aplikacije mogu da se podijele u tri grupe: 1. dalji razvoj novih funkcionalnosti, 2. poboljšanja rada aplikacije i 3. poboljšanja korisničkog interfejsa.“ – istakla je u zaključku, a potom detaljno razložila ove stavke.
Fotografije sa odbrane pogledajte u galeriji.

5626-odbranjen-diplomski-rad-na-temu-aplikacija-za-vizualizaciju-velikih-podataka-xa-dataanalyser-xa