Raf Challenge 2017

Финале деветог информатичког такмичења за ученике средњих школа „RAF Challenge 2017“, које организују Друштво математичара Србије и Рачунарски факултет из Београда одржано је 18. марта 2017. године на Рачунарском факултету. Ученици су се такмичили у три категорије, а пристигло је преко 100 радова. У првој категорији је задатак био направити презентацију/анимацију на тему Зашто се бавити информационим технологијама, друга, где су ученици на слободну тему могли да направе видео игру или апликативни програм и задатак у трећој категорији био је направити видео и аудио материјал на тему Игра. На финале такмичења позвано је 37 средњошколаца из Србије, а најбољи су данас освојили вредне награде.
Награђени у Првој категорији:
I место: Милица Ђолић, Техничка школа „Никола Тесла“, Вршац – Награде: таблет, курс „Web developer“ или замена за стручну литературу, шестомесечна претплата на часопис “Свет компјутера”,
II место: Маша Кнежевић, Зрењанинска гимназија, Зрењанин – Награде: путовање (Сателит група), Norton антивирус,
III место: Милош Милошевић, Електротехничка школа „Никола Тесла“, Београд – Награде: екстерни хард диск, Norton антивирус.
Награђени у Другој категорији:
I место: Милош Вукадиновић, Гимназија „Светозар Марковић“, Ниш – Награде: лаптоп, курс „Web developer“ или замена за стручну литературу, шестомесечна претплата на часопис “Свет компјутера”,
II место: Мирослав Илић, Техничка школа „Раде Металац“, Лесковац – Награде: мобилни телефон, Norton антивирус,
III место: Звонимир Рудински, Техничка школа, Суботица – Награде: Cisco CCNA курс (rootPlanet), Norton антивирус.
Награђени у Трећој категорији:
I место: Ђорђе Петровић, Електротехничка школа „Мија Станимировић“, Ниш – Награде: таблет, курс „Web developer“ или замена за стручну литературу ,шестомесечна претплата на часопис “Свет компјутера”,
II место: Андреја Рајковић, Шеста београдска гимназија, Београд – Награде: графичка табла, Norton антивирус,
III место: Александра Тривић, Шеста београдска гимназија, Београд  – Награде: курс „Web developer“ или замена за стручну литературу, Norton антивирус.
RAF Challenge 2017
Победници све три категорије – с лева на десно: Милица Ђолић, Милош Вукадиновић и Ђорђе Петровић
Школе које су мотивисале ученике да се пријаве у великом броју на RAF Challenge награђене су комплетима компјутерске литературе, а то су:
Књажевачка гимназија, Књажевац
Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“, Јагодина
Средња техничка школа „Михајло Пупин“, Кула
Електротехничка школа „Мија Станимировић“, Ниш
Такмичење су подржале и бројне компаније, које су обезбедиле велики фонд награда за све финалисте. Генерални спонзор такмичења компанија ЦЕТ, медијски спонзор часопис „Свет компјутера“, затим: Сателит група, РСД и rootPlanet.
Атмосферу са такмичења можете погледати у галерији.

4210-raf-challenge-2017