Raf Challenge 2017

Finale devetog informatičkog takmičenja za učenike srednjih škola „RAF Challenge 2017“, koje organizuju Društvo matematičara Srbije i Računarski fakultet iz Beograda održano je 18. marta 2017. godine na Računarskom fakultetu. Učenici su se takmičili u tri kategorije, a pristiglo je preko 100 radova. U prvoj kategoriji je zadatak bio napraviti prezentaciju/animaciju na temu Zašto se baviti informacionim tehnologijama, druga, gde su učenici na slobodnu temu mogli da naprave video igru ili aplikativni program i zadatak u trećoj kategoriji bio je napraviti video i audio materijal na temu Igra. Na finale takmičenja pozvano je 37 srednjoškolaca iz Srbije, a najbolji su danas osvojili vredne nagrade.
Nagrađeni u Prvoj kategoriji:
I mesto: Milica Đolić, Tehnička škola „Nikola Tesla“, Vršac – Nagrade: tablet, kurs „Web developer“ ili zamena za stručnu literaturu, šestomesečna pretplata na časopis “Svet kompjutera”,
II mesto: Maša Knežević, Zrenjaninska gimnazija, Zrenjanin – Nagrade: putovanje (Satelit grupa), Norton antivirus,
III mesto: Miloš Milošević, Elektrotehnička škola „Nikola Tesla“, Beograd – Nagrade: eksterni hard disk, Norton antivirus.
Nagrađeni u Drugoj kategoriji:
I mesto: Miloš Vukadinović, Gimnazija „Svetozar Marković“, Niš – Nagrade: laptop, kurs „Web developer“ ili zamena za stručnu literaturu, šestomesečna pretplata na časopis “Svet kompjutera”,
II mesto: Miroslav Ilić, Tehnička škola „Rade Metalac“, Leskovac – Nagrade: mobilni telefon, Norton antivirus,
III mesto: Zvonimir Rudinski, Tehnička škola, Subotica – Nagrade: Cisco CCNA kurs (rootPlanet), Norton antivirus.
Nagrađeni u Trećoj kategoriji:
I mesto: Đorđe Petrović, Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“, Niš – Nagrade: tablet, kurs „Web developer“ ili zamena za stručnu literaturu ,šestomesečna pretplata na časopis “Svet kompjutera”,
II mesto: Andreja Rajković, Šesta beogradska gimnazija, Beograd – Nagrade: grafička tabla, Norton antivirus,
III mesto: Aleksandra Trivić, Šesta beogradska gimnazija, Beograd  – Nagrade: kurs „Web developer“ ili zamena za stručnu literaturu, Norton antivirus.
RAF Challenge 2017
Pobednici sve tri kategorije – s leva na desno: Milica Đolić, Miloš Vukadinović i Đorđe Petrović
Škole koje su motivisale učenike da se prijave u velikom broju na RAF Challenge nagrađene su kompletima kompjuterske literature, a to su:
Knjaževačka gimnazija, Knjaževac
Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“, Jagodina
Srednja tehnička škola „Mihajlo Pupin“, Kula
Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“, Niš
Takmičenje su podržale i brojne kompanije, koje su obezbedile veliki fond nagrada za sve finaliste. Generalni sponzor takmičenja kompanija CET, medijski sponzor časopis „Svet kompjutera“, zatim: Satelit grupa, RSD i rootPlanet.
Atmosferu sa takmičenja možete pogledati u galeriji.

4210-raf-challenge-2017