RAF IT Days

RAF IT Days

RAF IT Days je besplatan četvorodnevni seminar namenjen učenicima srednjih škola, koji organizuje Računarski fakultet iz Beograda. Do 2015. godine i Kancelarije za mlade grada Beograda učestvovala je u organizaciji. Seminar je namenjen srednjoškolcima čije interesovanje prevazilazi okvire nastavnih planova i programa, a ciljevi su edukacija, promovisanje obrazovanja i stručno usavršavanje mladih ljudi, kao i prepoznavanje intelektualnih potencijala učesnika seminara.

U proteklih jedanaest godina (koliko RAF organizuje seminar čiji je prvobitni naziv bio IT Open days, a održan je 2010. godine) preko 50 domaćih i stranih kompanija, kao i državnih institucija, se predstavilo mladim učesnicima seminara, među kojima su: Asseco SEE, Nordeus, Belit, IBM, Microsoft, OpenOffice, Oracle, Adobe, MIC, Cisco, Google, Društvo Informatičara Srbije, Udruženje e-Razvoj, Digitalna agenda, Privredna Komora Beograda i dr. (detaljnije u odeljku organizatori). Oko 500 srednjoškolaca je imalo priliku da unapredi svoja znanja iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija. U savremeno opremljenim kabinetima Računarskog fakulteta predavači na interesantan i inovativan način prenose svoja znanja i iskustva učenicima.

Realizacijom seminara RAF IT Days širi se pozitivna poruka usmerena ka javnom mnjenju o kvalitetnom projektu i mladim ljudima koji shvataju da je obrazovanje jedini put kojim treba da koračaju. Zajedničko angažovanje državnih institucija, svetski poznatih kompanija i organizatora je od ključne važnosti za postizanje prethodno definisanih ciljeva.

„RAF IT Days 2021“ biće održan u aprilu 2021. godine preko onlajn platforme Zoom, a svi zainteresovani srednjoškolci moći će seminar da prate uživo putem YouTube kanala.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se putem mejla: rafitdays (@) raf.rs.

2885-xa-raf-it-days-xa