RAF IT Days

RAF IT days je besplatan četvorodnevni seminar namenjen učenicima srednjih škola, koji organizuje Računarski fakultet iz Beograda. Do 2015. godine i Kancelarije za mlade grada Beograda učestvovala je u organizaciji. Seminar je namenjen srednjoškolcima čije interesovanje prevazilazi okvire nastavnih planova i programa, a ciljevi su edukacija, promovisanje obrazovanja i stručno usavršavanje mladih ljudi, kao i prepoznavanje intelektualnih potencijala učesnika seminara.

U proteklih četrnaest godina (koliko RAF organizuje seminar čiji je prvobitni naziv bio IT Open days, a održan je 2010. godine) preko 50 domaćih i stranih kompanija, kao i državnih institucija, se predstavilo mladim učesnicima seminara, među kojima su: Asseco SEE, Nordeus, Belit, IBM, Microsoft, OpenOffice, Oracle, Adobe, MIC, Cisco, Google, Društvo Informatičara Srbije, Udruženje e-Razvoj, Digitalna agenda, Privredna Komora Beograda i dr. (detaljnije u odeljku organizatori). Oko 1000 srednjoškolaca je imalo priliku da unapredi svoja znanja iz oblasti informaciono komunikacionih tehnologija. U savremeno opremljenim kabinetima Računarskog fakulteta predavači na interesantan i inovativan način prenose svoja znanja i iskustva učenicima.

Realizacijom seminara RAF IT Days širi se pozitivna poruka usmerena ka javnom mnjenju o kvalitetnom projektu i mladim ljudima koji shvataju da je obrazovanje jedini put kojim treba da koračaju. Zajedničko angažovanje državnih institucija, svetski poznatih kompanija i organizatora je od ključne važnosti za postizanje prethodno definisanih ciljeva.

„RAF IT Days 2024“ biće održan od 29. marta do 1. aprila 2024. godine na Računarskom fakultetu. Organizatori će se potruditi da svim učesnicima koji nemaju smeštaj u Beogradu obezbede isti.

Ukoliko imate dodatnih pitanja obratite nam se putem mejla: rafitdays [@] raf.rs.

Dosadašnji partneri seminara