Nostrifikacija diplome

Nostrifikacija je postupak u kojem se diplome (srednjoškolske ili visokoškolske), svedočanstva, ispiti i akademske titule dobijene u zemlji priznaju za korišćenje u inostranstvu, bilo radi nastavka školovanja ili radi zapošljavanja. Priznavanje srpskih diploma u inostranstvu zavisi od zemlje u kojoj biste da nostrifikujete diplomu, kao i od fakulteta koji bi trebalo da prihvati diplomu, ukoliko želite da nastavite studije u inostranstvu.

Marko Petrović, bivši student Računarskog fakulteta na osnovnim i master studijama, uspešno je završio proces nostrifikacije naše diplome u Americi krajem 2012 godine. Na osnovu upoređivanja našeg plana i programa sa američkim potvrđen mu je stepen stručne spreme koji je stekao na RAF-u, odnosno Master od Science Degree. Marko je završio  proces nostrifikacije diplome radi zaposlenja u SAD-u.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da je Računarski fakultet priznat i kod nas i u svetu, što potvrđuju radne pozicije i kompanije za koje naši diplomirani studenti rade.

1973-nostrifikacija-diplome