Imagine Cup 2006

Август, 2006.

Игор Кабиљо и Урош Рајковић, чланови тима Royal Air Force и студенти прве године Рачунарског факултета, освојили су друго место на међународном такмичењу Imagine Cup 2006 које организује Microsoft. Они су се почетком августа, заједно са још 180 студената из 42 земље, такмичили у финалу које је одржано у Делхију (Индија), а за друго место изборили су се у категорији Hoshimi projekat, одмеравајући снаге са колегама из Француске, Јапана, Румуније и Кине.

Њихов задатак је био да креирају програм заснован на вештачкој интелигенцији који ће аутономно да игра и побеђује у једној стратешкој игри. Кажу да су одабрали ову категорију јер у њој највише до изражаја долази тимски рад.

Imagine Cup је светско такмичење које промовише достигнућа ученика и студената у технологији. Надметање се одвија кроз шест категорија које су осмишљене тако да наглашавају различите врсте прожимања технологије, науке и уметности. Ове године, тема је била „Замисли свет у којем нам технологија омогућава да живимо здравије“, а такмичење је у почетним фазама окупило 65.000 студената из преко 100 земаља.

Поводом овог огромног успеха, у четвртак 17. августа 2006. године, одржана је конференција за новинаре у малом амфитеатру Рачунарског факултета. Уз Игора и Уроша, на конференцији је била и Јасмина Пилиповић, менаџер академских програма у локалној канцеларији Microsoft-a у Београду. Конференцији је присуствовао велики број новинара.

1596-imagine-cup-2006-1596