Nagrada na Nordeus Hackathon-u

Decembar, 2013.

Na upravo završenom takmičenju Nordeus Hackathon, nagradu za „Technical Excellence“ osvojio je tim u kome se nalazio naš student druge godine, Sergej Grivcov. Kao što i samo ime govori, to je nagrada za najbolju tehničku izvedbu. „Jako smo zadovoljni igrom koju smo uradili, posebno zato što smo je celu završili za datih 24 sata koliko je trajalo takmičenje, a napravili je tako da ako budemo hteli možemo značajno da je nadogradimo.“ – ističe Grivcov.

Sergej je bio član tima pod nazivom „Companion Cubes“, a pored njega tu su bila još tri studenta: Stevan Miličić (ETF), Dragan Okanović (ETF) i Dragan Marić.

„Tema takmičenja je bila Colony Simulation. Odlučili smo da ćemo u našoj igri napraviti koloniju ćelija. Igra je turn-based. U svakom potezu igrač bira za svaku od svojih ćelija šta želi da ona uradi. Glavni resurs i moć igrača leži u matičnim ćelijama. One mogu da se dele i time stvaraju još njih samih ili da se specijalizuju u druge tipove ćelija. Da bi se pravile borbene ćelije potrebno je imati kiseonik koji se dobija iz specijalnog tipa ćelija. Neke ćelije mogu da se kreću, neke ne. Igrač je napadnut od strane drugih organizama, koji se isto kao i on razvijaju potez po potez. Cilj igre je da igrač napravi dovoljno ćelija da stvori organ.“ – opisao je Sergej Grivcov igricu koju je njegov tim napravio.

Takmičari ističu da je ogranizacija takmičenja bila odlična i da su dobili sve što im je bilo potrebno da najbezbolnije moguće provedu 24 sata bez spavanja, praveći igru. Tema je bila pravo iznenađenje za sve učesnike, jer je dosta ozbiljnija od onih tema koje su bile prethodnih godina i nije definisala žanr igre kako je to bilo na prva dva Hackathon-a već su učesnici mogli da biraju kako će pristupiti temi.

2882-nagrada-na-nordeus-hackathon-u-2