Награда на Nordeus Hackathon-у

Децембар, 2013.

На управо завршеном такмичењу Nordeus Hackathon, награду за „Technical Excellence“ освојио је тим у коме се налазио наш студент друге године, Сергеј Гривцов. Као што и само име говори, то је награда за најбољу техничку изведбу. „Јако смо задовољни игром коју смо урадили, посебно зато што смо је целу завршили за датих 24 сата колико је трајало такмичење, а направили је тако да ако будемо хтели можемо значајно да је надоградимо.“ – истиче Гривцов.

Сергеј је био члан тима под називом „Companion Cubes“, а поред њега ту су била још три студента: Стеван Миличић (ЕТФ), Драган Окановић (ЕТФ) и Драган Марић.

„Тема такмичења је била Colony Simulation. Одлучили смо да ћемо у нашој игри направити колонију ћелија. Игра је turn-based. У сваком потезу играч бира за сваку од својих ћелија шта жели да она уради. Главни ресурс и моћ играча лежи у матичним ћелијама. Оне могу да се деле и тиме стварају још њих самих или да се специјализују у друге типове ћелија. Да би се правиле борбене ћелије потребно је имати кисеоник који се добија из специјалног типа ћелија. Неке ћелије могу да се крећу, неке не. Играч је нападнут од стране других организама, који се исто као и он развијају потез по потез. Циљ игре је да играч направи довољно ћелија да створи орган.“ – описао је Сергеј Гривцов игрицу коју је његов тим направио.

Такмичари истичу да је огранизација такмичења била одлична и да су добили све што им је било потребно да најбезболније могуће проведу 24 сата без спавања, правећи игру. Тема је била право изненађење за све учеснике, јер је доста озбиљнија од оних тема које су биле претходних година и није дефинисала жанр игре како је то било на прва два Hackathon-а већ су учесници могли да бирају како ће приступити теми.

2882-nagrada-na-nordeus-hackathon-u-2