Златни Пингвини са РАФ-а поново у светском програмерском врху

Фантастична прогамерска екипа RAF Penguins не престаје да ниже успехе. Престижно информатичко ICPC такмичење завршавају на сјајном другом месту које им је донело златну медаљу, прво место на Балкану и пласман на, друго по реду, светско ACM финале.
Врхунско програмерско знање талентовани студенти Рачунарског факултета, Алекса Плавшић, Павле Мартиновић и Алекса Милисављевић, показали су још једном на највећем регионалном студентском такмичењу из информатике за Југоисточну Европу (ICPC) које су завршили у самом врху. На такмичењу које је одржано онлајн 23. маја 2021. године освојили су друго место.
Учествовало је сто двадесет екипа ( чак три са РАФ-а) из целе Југоисточне Европе. Током пет сати такмичари су решавали тринаест захтевних задатака из алгоритама и структура података.
Претходно ICPC такмичење одржано је у Букурешту 2019. године. RAF Penguins освојили су тада треће место и обезбедили пласман у ACM финале које је требало бити одржано исте године у Москви. Због актуелне епидемиолошке ситуације на одржавање тог финала још увек се чека.
У међувремену, вредни програмери са Рачунарског факултета Алекса, Павле и Алекса, предано раде. Учествују на бројним камповима и на преко сто пробних програмерских такмичења. Труд се исплатио што се показало на управо одржаном ICPC такмичењу на коме су остварили бољи резултат у односу на претходно такмичење и бољу, другу позицију на ранг листи. 
Сада су пред златним Пингвинима са РАФ-а, два светска ACM првенства. Прво, московско које се очекује крајем 2021. године и друго које се очекује да буде одржано почетком 2022. године у Даки, Бангладеш.
Желимо им много успеха.

6365-zlatni-pingvini-sa-raf-a-ponovo-u-svetskom-programerskom-vrhu