Zlatni Pingvini sa RAF-a ponovo u svetskom programerskom vrhu

Fantastična progamerska ekipa RAF Penguins ne prestaje da niže uspehe. Prestižno informatičko ICPC takmičenje završavaju na sjajnom drugom mestu koje im je donelo zlatnu medalju, prvo mesto na Balkanu i plasman na, drugo po redu, svetsko ACM finale.
Vrhunsko programersko znanje talentovani studenti Računarskog fakulteta, Aleksa Plavšić, Pavle Martinović i Aleksa Milisavljević, pokazali su još jednom na najvećem regionalnom studentskom takmičenju iz informatike za Jugoistočnu Evropu (ICPC) koje su završili u samom vrhu. Na takmičenju koje je održano onlajn 23. maja 2021. godine osvojili su drugo mesto.
Učestvovalo je sto dvadeset ekipa ( čak tri sa RAF-a) iz cele Jugoistočne Evrope. Tokom pet sati takmičari su rešavali trinaest zahtevnih zadataka iz algoritama i struktura podataka.
Prethodno ICPC takmičenje održano je u Bukureštu 2019. godine. RAF Penguins osvojili su tada treće mesto i obezbedili plasman u ACM finale koje je trebalo biti održano iste godine u Moskvi. Zbog aktuelne epidemiološke situacije na održavanje tog finala još uvek se čeka.
U međuvremenu, vredni programeri sa Računarskog fakulteta Aleksa, Pavle i Aleksa, predano rade. Učestvuju na brojnim kampovima i na preko sto probnih programerskih takmičenja. Trud se isplatio što se pokazalo na upravo održanom ICPC takmičenju na kome su ostvarili bolji rezultat u odnosu na prethodno takmičenje i bolju, drugu poziciju na rang listi. 
Sada su pred zlatnim Pingvinima sa RAF-a,dva svetska ACM prvenstva. Prvo, moskovsko koje se očekuje krajem 2021. godine i drugo koje se očekuje da bude održano početkom 2022. godine u Daki, Bangladeš.
Želimo im mnogo uspeha.

6365-zlatni-pingvini-sa-raf-a-ponovo-u-svetskom-programerskom-vrhu