David Sheldon-Hicks, креативни директор престижног Territory студија из Londona заслужног за невероватне визуале у филму Blade Руннер 2049, 8. марта у Београду

Предавање “Футуре Фицтионал Тецхнологy” се бави анализом између уметности, науке и визуелног дизајна, у циљу креирања реалистичног света, и истражује предивне комплексност и разноликост које оживљавају игру или филм. 
Тим Territory студија тренутно ради на пројектима, као што су Pacific Rim Uprising и Реадy Плаyер Оне. Такође је заслужан и за неке од сјајних визуала у играма Killzone 3, Forza Motorsport 6 и Неед Фор Спеед, као и у филмовима Blade Руннер 2049, The Мартиан, Еx_Мацхина и Прометхеус.
БЕОГРАД, СРБИЈА – (23. фебруар, 2018.) – У 2017. Nordeus је организовао серију јако посећених предавања од стране успешних експерата из индустрије као што су Henry LaBounta и Ron Ashtiani. Стотине гостију, укључујући студенте и представнике локалних гејминг и VFX студија, су имали прилику да чују и науче нешто ново од стране највећих креатора у гејминг и филмској индустрији. Ове године, Nordeus поносно наставља традицију са предавањем креативног директора Territory студија, David Sheldon-Hicksom.
David Sheldon-Hicks започео је своју каријеру у областима дигиталних медија и музичких спотова, где је остварио вишегодишњу каријеру радећи за клијенте, као што су Universal, Nike, Disney и Ministry of Sound. Временом га је његова страст за уметношћу и креативу одвела у правцу гејминга и филма. 2010. године, Дејвид је основао Territory studio, са канцеларијама у Сан Франциску и Лондону, где је наставио свој рад на позицији извршног креативног директора. Territory је у последњих десет година израстао у један од најпрестижнијих студија, чији тим је заслужан за спектакуларне графике, визуале, VFX и креативу у остварењима, као што су Blade Runner 2049, Marvel’s Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, The Martian, Ex_Machina и Prometheus.
Филмови и игре нам дочаравају детаљно конструисане светове, који представљају непресушан извор забаве и инспирације, а који нас стимулишу да преиспитамо своју перцепцију о томе шта је могуће.  Ипак, шта је тачно то што нас на крају убеди да верујемо у ове невероватне светове и како ми, као дизајнери, можемо искористимо ове спознаје ради суочавања са реалним изазовима који нас чекају? Током предавања, Давид ће анализирати везу између уметности, науке и визуелног дизајна, у циљу креирања реалистичног света, и истражити предивне комплексност и разноликост које оживљавају игру или филм. 
“Нисмо могли ни да замислимо колику популарност ће имати ова предавања, када смо започели с њима. Од самог почетка, отворili смо врата Nordeusа креативној заједници и довели неке од најбољих интернационалних професионалаца, како би поделили своје знање на локалном нивоу. Јако сам узбуђен што имамо прилику да угостимо Давида у Београду и тиме започнемо ову годину,” изјавио је Daryl Clewlow, Head of Art у Nordeusу. “Идеја дељења знања и рада на унапређењу локалне заједнице, која дели нашу страст, разлог је због чега смо започели све ово. Наставите да долазите и ми ћемо наставити са нашим предавањима.”
Предавање “Future Fictional Technology” David Sheldon-Hicksa биће одржано 8. марта, у простору клуба Фабрика, на адреси Булевар Деспота Стефана 115 (улаз из Поенкареове улице), са почетком у 18:00 h. 
Уз константно улагање у креативну заједницу, како организовањем предавања и радионица од стране запослених у компанији, тако и организовањем отворених догађаја, на којима су присутни неки од водећих светских стручњака, циљ компаније Nordeus је да, уз подршку организација као што су Startит и Нова Искра, пружи што више прилика за професионално усавршавање и напредовање.
Агенда догађаја: 
18:00 – 18:25 – Окупљање, регистрација и networking 
18:25 – 18:30 – Daryl Clewlow – уводна реч
18:30 – 19:20 – David Sheldon-Hicks – предавање Future Fictional Technology
19:20 – 19:50 – Q&A 
19:50 – 20:50 – Networking
Уколико желите да се пријавите за предавање, молимо, посетите следећи линк. Пријаве ће бити отворене од данас, па све до 6. марта. Број места је ограничен. Потврде успешних регистрација и резервација ће бити достављене на мејл до 7. марта. 
Датум и време: 08.03.2018, 18:00h
Локација: Клуб Фабрика, Булевар Деспота Стефана 115 (улаз из Поенкареове улице).
BladeRunner2049 | UI Reel: https://youtu.be/H07HumKRQKE  
Territory studio na Vimeu: https://vimeo.com/territorystudio 
О компанији Nordeus
Nordeus је независна гејминг компанија, основана 2010. године, са седиштем у Београду, у Србији. Студио је најпознатији по Top Eleven, најуспешнијој светској спортској игри за мобилне уређаје, са преко 170 милиона преузимања. У септембру, 2017. године, Nordeus је лансирао Facebook игру за Messenger, Golden Boot, која је, са преко 9 милиона играча, номинована за најбољу инстант игру на додели награда за Facebook-ову игру године, 2017. Имајући у виду нове игре које се појављују, Nordeus је у фази регрутовања талентованих и страствених људи, који ће допринети стварању нове велике хит игре. Придружи се тиму! 
За више информација о Nordeusу, посети www.nordeus.com и прати новости на LinkedIn-у.
Nordeus је један од оснивача иницијативе Дигитална Srbija (Digital Serbia Initiative), чији циљ је да изгради и ојача све аспекте дигиталног екосистема и екосистема високотехнолошких иновација у Србији. За више информација о ДСИ, посети www.dsi.rs.
david_sheldon.jpg

4767-xa-david-sheldon-hicks-xa-kreativni-direktor-prestiznog-xa-territory-xa-studija-iz-londona-zasluznog-za-neverovatne-vizuale-u-filmu-xa-blade-runner-2049-xa-8-marta-u-beogradu