David Sheldon-Hicks, kreativni direktor prestižnog Territory studija iz Londona zaslužnog za neverovatne vizuale u filmu Blade Runner 2049, 8. marta u Beogradu

Predavanje “Future Fictional Technology” se bavi analizom između umetnosti, nauke i vizuelnog dizajna, u cilju kreiranja realističnog sveta, i istražuje predivne kompleksnost i raznolikost koje oživljavaju igru ili film. 
Tim Territory studija trenutno radi na projektima, kao što su Pacific Rim Uprising i Ready Player One. Takođe je zaslužan i za neke od sjajnih vizuala u igrama Killzone 3, Forza Motorsport 6 i Need For Speed, kao i u filmovima Blade Runner 2049, The Martian, Ex_Machina i Prometheus.
BEOGRAD, SRBIJA – (23. februar, 2018.) – U 2017. Nordeus je organizovao seriju jako posećenih predavanja od strane uspešnih eksperata iz industrije kao što su Henry LaBounta i Ron Ashtiani. Stotine gostiju, uključujući studente i predstavnike lokalnih gejming i VFX studija, su imali priliku da čuju i nauče nešto novo od strane najvećih kreatora u gejming i filmskoj industriji. Ove godine, Nordeus ponosno nastavlja tradiciju sa predavanjem kreativnog direktora Territory studija, David Sheldon-Hicksom.
David Sheldon-Hicks započeo je svoju karijeru u oblastima digitalnih medija i muzičkih spotova, gde je ostvario višegodišnju karijeru radeći za klijente, kao što su Universal, Nike, Disney i Ministry of Sound. Vremenom ga je njegova strast za umetnošću i kreativu odvela u pravcu gejminga i filma. 2010. godine, Dejvid je osnovao Territory studio, sa kancelarijama u San Francisku i Londonu, gde je nastavio svoj rad na poziciji izvršnog kreativnog direktora. Territory je u poslednjih deset godina izrastao u jedan od najprestižnijih studija, čiji tim je zaslužan za spektakularne grafike, vizuale, VFX i kreativu u ostvarenjima, kao što su Blade Runner 2049, Marvel’s Avengers: Age of Ultron, Guardians of the Galaxy, The Martian, Ex_Machina i Prometheus.
Filmovi i igre nam dočaravaju detaljno konstruisane svetove, koji predstavljaju nepresušan izvor zabave i inspiracije, a koji nas stimulišu da preispitamo svoju percepciju o tome šta je moguće.  Ipak, šta je tačno to što nas na kraju ubedi da verujemo u ove neverovatne svetove i kako mi, kao dizajneri, možemo iskoristimo ove spoznaje radi suočavanja sa realnim izazovima koji nas čekaju? Tokom predavanja, David će analizirati vezu između umetnosti, nauke i vizuelnog dizajna, u cilju kreiranja realističnog sveta, i istražiti predivne kompleksnost i raznolikost koje oživljavaju igru ili film. 
“Nismo mogli ni da zamislimo koliku popularnost će imati ova predavanja, kada smo započeli s njima. Od samog početka, otvorili smo vrata Nordeusa kreativnoj zajednici i doveli neke od najboljih internacionalnih profesionalaca, kako bi podelili svoje znanje na lokalnom nivou. Jako sam uzbuđen što imamo priliku da ugostimo Davida u Beogradu i time započnemo ovu godinu,” izjavio je Daryl Clewlow, Head of Art u Nordeusu. “Ideja deljenja znanja i rada na unapređenju lokalne zajednice, koja deli našu strast, razlog je zbog čega smo započeli sve ovo. Nastavite da dolazite i mi ćemo nastaviti sa našim predavanjima.”
Predavanje “Future Fictional Technology” David Sheldon-Hicksa biće održano 8. marta, u prostoru kluba Fabrika, na adresi Bulevar Despota Stefana 115 (ulaz iz Poenkareove ulice), sa početkom u 18:00 h. 
Uz konstantno ulaganje u kreativnu zajednicu, kako organizovanjem predavanja i radionica od strane zaposlenih u kompaniji, tako i organizovanjem otvorenih događaja, na kojima su prisutni neki od vodećih svetskih stručnjaka, cilj kompanije Nordeus je da, uz podršku organizacija kao što su Startit i Nova Iskra, pruži što više prilika za profesionalno usavršavanje i napredovanje.
Agenda događaja: 
18:00 – 18:25 – Okupljanje, registracija i networking 
18:25 – 18:30 – Daryl Clewlow – uvodna reč
18:30 – 19:20 – David Sheldon-Hicks – predavanje Future Fictional Technology
19:20 – 19:50 – Q&A 
19:50 – 20:50 – Networking
Ukoliko želite da se prijavite za predavanje, molimo, posetite sledeći link. Prijave će biti otvorene od danas, pa sve do 6. marta. Broj mesta je ograničen. Potvrde uspešnih registracija i rezervacija će biti dostavljene na mejl do 7. marta. 
Datum i vreme: 08.03.2018, 18:00h
Lokacija: Klub Fabrika, Bulevar Despota Stefana 115 (ulaz iz Poenkareove ulice).
BladeRunner2049 | UI Reel:https://youtu.be/H07HumKRQKE  
Territory studio na Vimeu:https://vimeo.com/territorystudio 
O kompaniji Nordeus
Nordeus je nezavisna gejming kompanija, osnovana 2010. godine, sa sedištem u Beogradu, u Srbiji. Studio je najpoznatiji po Top Eleven, najuspešnijoj svetskoj sportskoj igri za mobilne uređaje, sa preko 170 miliona preuzimanja. U septembru, 2017. godine, Nordeus je lansirao Facebook igru za Messenger, Golden Boot, koja je, sa preko 9 miliona igrača, nominovana za najbolju instant igru na dodeli nagrada za Facebook-ovu igru godine, 2017. Imajući u vidu nove igre koje se pojavljuju, Nordeus je u fazi regrutovanja talentovanih i strastvenih ljudi, koji će doprineti stvaranju nove velike hit igre. Pridruži se timu! 
Za više informacija o Nordeusu, poseti www.nordeus.com i prati novosti na LinkedIn-u.
Nordeus je jedan od osnivača inicijative Digitalna Srbija (Digital Serbia Initiative), čiji cilj je da izgradi i ojača sve aspekte digitalnog ekosistema i ekosistema visokotehnoloških inovacija u Srbiji. Za više informacija o DSI, poseti www.dsi.rs.
david_sheldon.jpg

4767-xa-david-sheldon-hicks-xa-kreativni-direktor-prestiznog-xa-territory-xa-studija-iz-londona-zasluznog-za-neverovatne-vizuale-u-filmu-xa-blade-runner-2049-xa-8-marta-u-beogradu