International Collegiate Programming Contest

Ассоциатион for Computer Мацхинерy, International Collegiate Programming Contest

На 31. АЦМ такмичењу у програмирању које се одржало у Румунији, поред четрдесетак екипа из региона југоисточне Европе, учествовала је и екипа Рачунарског факултета у саставу Никола Тодоровић, Урош Рајковић и Игор Кабиљо под вођством професора Драгана Урошевића. Умор од напорног пута и недостатак концентрације допринели су да наши момци, у веома јакој конкуренцији, не покажу своје стварне могућности. Успели су да се изборе за 28. место.

Учешће на овогодишњем ACM такмичењу пријавило је 43 екипе, са 31 универзитета из 7 држава Југоисточне Европе. Три екипе, међу којима је и екипа Универзитета у Нишу, нису биле у могућности да присуствују на такмичењу. Од наших учесника, поред екипе РАФ-а (Royal Air Force), на такмичењу су учествовале и две екипе из Beogradа (UNIBG2 – 18. место и UNIBG1 – 29. место) и једна екипа из Новог Сада (ПМФ Novi Сад – 23. место). Показало се да су екипе из Украјине дошле на такмичење најбоље припремљене. Освојили су прво и треће место. На другом месту нашла се екипа из Румуније. Ове три екипе су, освојеним местима, обезбедиле учешће на Светском финалу у Јапану, у Токију, које ће се одржати од 12. до 16. марта 2007. године у хотелу Hilton Tokyo Bay.

Домаћин такмичења био је Политехнички Универзитет у Букурешту. Настављајући традицију такмичења, организатор (ACM) је најавио да ће следеће године 32. по реду такмичење за регион Југоисточне Европе такође бити одржано у Букурешту.

760-international-collegiate-programming-contest