International Collegiate Programming Contest

Association for Computer Machinery, International Collegiate Programming Contest

Na 31. ACM takmičenju u programiranju koje se održalo u Rumuniji, pored četrdesetak ekipa iz regiona jugoistočne Evrope, učestvovala je i ekipa Računarskog fakulteta u sastavu Nikola Todorović, Uroš Rajković i Igor Kabiljo pod vođstvom profesora Dragana Uroševića. Umor od napornog puta i nedostatak koncentracije doprineli su da naši momci, u veoma jakoj konkurenciji, ne pokažu svoje stvarne mogućnosti. Uspeli su da se izbore za 28. mesto.

Učešće na ovogodišnjem ACM takmičenju prijavilo je 43 ekipe, sa 31 univerziteta iz 7 država Jugoistočne Evrope. Tri ekipe, među kojima je i ekipa Univerziteta u Nišu, nisu bile u mogućnosti da prisustvuju na takmičenju. Od naših učesnika, pored ekipe RAF-a (Royal Air Force), na takmičenju su učestvovale i dve ekipe iz Beograda (UNIBG2 – 18. mesto i UNIBG1 – 29. mesto) i jedna ekipa iz Novog Sada (PMF Novi Sad – 23. mesto). Pokazalo se da su ekipe iz Ukrajine došle na takmičenje najbolje pripremljene. Osvojili su prvo i treće mesto. Na drugom mestu našla se ekipa iz Rumunije. Ove tri ekipe su, osvojenim mestima, obezbedile učešće na Svetskom finalu u Japanu, u Tokiju, koje će se održati od 12. do 16. marta 2007. godine u hotelu Hilton Tokyo Bay.

Domaćin takmičenja bio je Politehnički Univerzitet u Bukureštu. Nastavljajući tradiciju takmičenja, organizator (ACM) je najavio da će sledeće godine 32. po redu takmičenje za region Jugoistočne Evrope takođe biti održano u Bukureštu.

760-international-collegiate-programming-contest