Нова CISCO опрема у ЦЕТ-у

„Протекле недеље у ЦЕТ је допремљена и инсталирана нова мрежна опрема познатог произвођача CISCO Systemс Inc. У најсавременијем климатизованом Rittal-овом орману ТС8 налази се 15 рутера. Инсталиран је и ATM switch, једини на просторима бивше Југославије (поред Словеније) који се користи у лабораторијским условима, а два рутера су оспособљена за везу са њим. Поред рутера, постављена су и два 48-портна L3 switch-а. Орман је опремљен уређајима за мониторинг ормана и IP камером. Наравно, опреми се може приступити са удаљених локација. Коришћењем генератора саобраћаја емулира се рад различитих типова саобраћаја, не би ли се добио одговарајући модел рада праве мреже Телекома или неке друге велике компаније.

У орманима који се користе за курсеве налази се следећа опрема:
Rack 1 (42U): 8 × Cisco Router, 2 × Cisco L2 Switch, 1 xISDN Telco Switch, 1x Frame Relay Switch Rack 2 (47U – Air Conditioned Rittal TS8): 2 × IBM Server, 15 × Cisco Router, 2 × Cisco L3 Switch, 1 × Cisco ATM Switch, 1 × ISDN Telco Switch, 1 × Frame Relay Switch, 1 × Cisco PIX UR Firewall, 1 × NetBotz 320 Control Device, 1 × APC 24Cport ZeroU Rack Remote PDU.

CET као најбоља школа за оспособљавање кадрова за потребе ИТ индустрије може да се похвали врхунским курсевима за стицање готово свих CISCO звања и сертификата. Курсеви по програму Корана Дурмиша, врхунског стручњака у CISCO области, гарантују висок ниво знања по завршетку курса. Теоретска предавања, комбинована са лабораторијским вежбама су на вишем нивоу него што то захтева CISCO центар за едукацију, тако да полазници курса немају проблема око полагања испита за сертификате. Више центара за едукацију преузело је овај програм рада и на тај начин одало признање овом стручњаку и школи.

CISCO опрема ће се користити у оквиру следећих курсева:

  • CCNA Routing & Switching
  • CCDA Design
  • CCNP Routing & Switching
  • CCDP Design
  • CCVP Voice
  • CCSP Network Security
  • CCIP Service Provider

На питање „Шта полазницима курсева доноси CISCO сертификација“ господин Дурмиш одговара да „похађање курсева сертификованих од стране CISCO-а отвара велике могућности запослења у оквиру ИТ структура“ и додаје да је „можда још битније то што сертификацијом почињете стварање каријере у окружењу које се стално мења и напредује па то захтева и од Вас. Ово је посао за динамичне, тимски оријентисане, и пре свега, храбре људе, спремне на стално усавршавање и на освајање нових и напредних технологија“.

753-nova-cisco-oprema-u-cet-u