Nova CISCO oprema u CET-u

„Protekle nedelje u CET je dopremljena i instalirana nova mrežna oprema poznatog proizvođača CISCO Systems Inc. U najsavremenijem klimatizovanom Rittal-ovom ormanu TS8 nalazi se 15 rutera. Instaliran je i ATM switch, jedini na prostorima bivše Jugoslavije (pored Slovenije) koji se koristi u laboratorijskim uslovima, a dva rutera su osposobljena za vezu sa njim. Pored rutera, postavljena su i dva 48-portna L3 switch-a. Orman je opremljen uređajima za monitoring ormana i IP kamerom. Naravno, opremi se može pristupiti sa udaljenih lokacija. Korišćenjem generatora saobraćaja emulira se rad različitih tipova saobraćaja, ne bi li se dobio odgovarajući model rada prave mreže Telekoma ili neke druge velike kompanije.

U ormanima koji se koriste za kurseve nalazi se sledeća oprema:
Rack 1 (42U): 8 × Cisco Router, 2 × Cisco L2 Switch, 1 xISDN Telco Switch, 1x Frame Relay Switch Rack 2 (47U – Air Conditioned Rittal TS8): 2 × IBM Server, 15 × Cisco Router, 2 × Cisco L3 Switch, 1 × Cisco ATM Switch, 1 × ISDN Telco Switch, 1 × Frame Relay Switch, 1 × Cisco PIX UR Firewall, 1 × NetBotz 320 Control Device, 1 × APC 24Cport ZeroU Rack Remote PDU.

CET kao najbolja škola za osposobljavanje kadrova za potrebe IT industrije može da se pohvali vrhunskim kursevima za sticanje gotovo svih CISCO zvanja i sertifikata. Kursevi po programu Korana Durmiša, vrhunskog stručnjaka u CISCO oblasti, garantuju visok nivo znanja po završetku kursa. Teoretska predavanja, kombinovana sa laboratorijskim vežbama su na višem nivou nego što to zahteva CISCO centar za edukaciju, tako da polaznici kursa nemaju problema oko polaganja ispita za sertifikate. Više centara za edukaciju preuzelo je ovaj program rada i na taj način odalo priznanje ovom stručnjaku i školi.

CISCO oprema će se koristiti u okviru sledećih kurseva:

  • CCNA Routing & Switching
  • CCDA Design
  • CCNP Routing & Switching
  • CCDP Design
  • CCVP Voice
  • CCSP Network Security
  • CCIP Service Provider

Na pitanje „Šta polaznicima kurseva donosi CISCO sertifikacija“ gospodin Durmiš odgovara da „pohađanje kurseva sertifikovanih od strane CISCO-a otvara velike mogućnosti zaposlenja u okviru IT struktura“ i dodaje da je „možda još bitnije to što sertifikacijom počinjete stvaranje karijere u okruženju koje se stalno menja i napreduje pa to zahteva i od Vas. Ovo je posao za dinamične, timski orijentisane, i pre svega, hrabre ljude, spremne na stalno usavršavanje i na osvajanje novih i naprednih tehnologija“.

753-nova-cisco-oprema-u-cet-u