Две екипе РАФ-а најбоље пласирани српски тимови на Bubble cup-у 2009

У конкуренцији свих факултета у Србији на којима се изучава рачунарство, две екипе Рачунарског факултета освојиле су друго и треће место на управо завршеном финалу такмичења Bubble cup 2009, које организује Microsoft development центар у Београду. После неколико кругова квалификација, на финално такмичење пласирало се 17 тимова, које су углавном чинили студенти техничких факултета из Србије (ЕТФ, МАТФ, РАФ Београд, ПМФ Нови Сад, ПМФ Ниш), али и шест тимова из иностранства.

Прво место освојио је хрватски тим Сурлаши, друго место наш тим Royal Air Fork (Милош Станковић, Срећко Тороман и Андрија Јовановић), а треће место је заузео, такође, наш тим Royal Air Force (Маја Кабиљо, Игор Кабиљо и Мирослав Богдановић). Следећи је био тим из Румуније, док је на петом месту тим ког чине два гимназијалца из Београда (Угљеша Стојановић – Рачунарска гимназија и Никола Мркшић – Математичка гимназија).

Друго финале „Bubble cup“ такмичења одржано је на Електротехничком факултету у Београду, у суботу 05.09.2009. године. У питању је тимско такмичење на коме је за пет часова трочлана екипа требала да уради 10 задатака. Током такмичења екипе су имале прилику да виде како и други тимови напредују, и то добијањем балона различитих боја за сваки урађен задатак.

1269-dve-ekipe-raf-a-najbolje-plasirani-srpski-timovi-na-bubble-cup-u-2009