Dve ekipe RAF-a najbolje plasirani srpski timovi na Bubble cup-u 2009

U konkurenciji svih fakulteta u Srbiji na kojima se izučava računarstvo, dve ekipe Računarskog fakulteta osvojile su drugo i treće mesto na upravo završenom finalu takmičenja Bubble cup 2009, koje organizuje Microsoft development centar u Beogradu. Posle nekoliko krugova kvalifikacija, na finalno takmičenje plasiralo se 17 timova, koje su uglavnom činili studenti tehničkih fakulteta iz Srbije (ETF, MATF, RAF Beograd, PMF Novi Sad, PMF Niš), ali i šest timova iz inostranstva.

Prvo mesto osvojio je hrvatski tim Surlaši, drugo mesto naš tim Royal Air Fork (Miloš Stanković, Srećko Toroman i Andrija Jovanović), a treće mesto je zauzeo, takođe, naš tim Royal Air Force (Maja Kabiljo, Igor Kabiljo i Miroslav Bogdanović). Sledeći je bio tim iz Rumunije, dok je na petom mestu tim kog čine dva gimnazijalca iz Beograda (Uglješa Stojanović – Računarska gimnazija i Nikola Mrkšić – Matematička gimnazija).

Drugo finale „Bubble cup“ takmičenja održano je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, u subotu 05.09.2009. godine. U pitanju je timsko takmičenje na kome je za pet časova tročlana ekipa trebala da uradi 10 zadataka. Tokom takmičenja ekipe su imale priliku da vide kako i drugi timovi napreduju, i to dobijanjem balona različitih boja za svaki urađen zadatak.

1269-dve-ekipe-raf-a-najbolje-plasirani-srpski-timovi-na-bubble-cup-u-2009