РАФ шести на такмичењу Challenge 24

Екипа Рачунарског факултета, коју чине Маја Кабиљо, Милош Станковић и Мирослав Богдановић, освојила је шесто место на међународном такмичењу из програмирања Challenge 24 Хоур Программинг Цонтест,  а уједно је најбоље пласирана екипа из Србије. Финале такмичења одржано је од 30. априла до 2. маја у Будимпешти. Прво место освојио је тим из Пољске, а учествовали су тимови из Америке, Хрватске, Немачке, Словачке и Шведске.

Такмичење је јединствено по томе што се ради 24 сата без престанка. Задаци су врло интересантни и изазовни, тако да и тих 24 сата прође брзо. Такође је специфично по томе што такмичари доносе своје рачунаре, а могу понети и литературу. Једино је, током такмичења, забрањено коришћење Interneta и мобилних телефона, док се за решавање задатака може користити било који софтвер.“ – каже Маја Кабиљо.

Тим Рачунарског факултета учествује у финалу такмичења пети пут за редом. На квалификацијама за овогодишње такмичење учествовало је 200 тимова, од тог броја пет екипа је било из Србије, а у финале се пласирао још један тим из Новог Сада, који је заузео 15. место.

Екипа Рачунарског факултета: Маја Кабиљо, Милош Станковић и Мирослав Богдановић

1540-raf-sesti-na-takmicenju-challenge-24