RAF šesti na takmičenju Challenge 24

Ekipa Računarskog fakulteta, koju čine Maja Kabiljo, Miloš Stanković i Miroslav Bogdanović, osvojila je šestomesto na međunarodnom takmičenju iz programiranja Challenge 24 Hour Programming Contest,  a ujedno je najbolje plasirana ekipa iz Srbije. Finale takmičenja održano je od 30. aprila do 2. maja u Budimpešti. Prvo mesto osvojio je tim iz Poljske, a učestvovali su timovi iz Amerike, Hrvatske, Nemačke, Slovačke i Švedske.

Takmičenje je jedinstveno po tome što se radi 24 sata bez prestanka. Zadaci su vrlo interesantni i izazovni, tako da i tih 24 sata prođe brzo. Takođe je specifično po tome što takmičari donose svoje računare, a mogu poneti i literaturu. Jedino je, tokom takmičenja, zabranjeno korišćenje Interneta i mobilnih telefona, dok se za rešavanje zadataka može koristiti bilo koji softver.“ – kaže Maja Kabiljo.

Tim Računarskog fakulteta učestvuje u finalu takmičenja peti put za redom. Na kvalifikacijama za ovogodišnje takmičenje učestvovalo je 200 timova, od tog broja pet ekipa je bilo iz Srbije, a u finale se plasirao još jedan tim iz Novog Sada, koji je zauzeo 15. mesto.

Ekipa Računarskog fakulteta: Maja Kabiljo, Miloš Stanković i Miroslav Bogdanović

1540-raf-sesti-na-takmicenju-challenge-24