Отворена 5. Српска информатичка олимпијада

Улагање у образовање је најважније, јер она друштва која не улажу у образовање неће имати будућност.“ – су речи којима је Жарко Обрадовић, министар просвете и науке, отворио пету Српску информатичку олимпијаду за ученике средњих школа. Министар је истакао да квалитет школа из којих долазе овогодишњи такмичари служи на понос нашем образовном систему, а сами средњошколци се истичу акумулацијом знања из различитих области. Најбољи млади информатичари, математичари и астрономи су нас већ навикли на бројне медаље са међународних надметања.

Организатор олимпијаде је Друштво математичара Србије, а домаћини су Рачунарски факултет и Рачунарска гимназија из Београда, у чијим се просторијама, поред овог надметања, одржава и Државно такмичење из информатике за ученике основних школа. На такмичењу учествује 34 ученика средњих школа из целе Србије.

Свечаном отварању присуствовали су  др Зоран Каделбург, председник Друштва математичара Србије; Бранислав Ђурђевац, директор Рачунарске гимназије, директор Математичке гимназије и представник Рачунарског факултета.

Девет најбољих матураната, на овогодишњим такмичењима из информатике, добило је четворогодишњу стипендију Рачунарског факултета из Београда, која им је овом приликом и уручена.

Олимпијада се завршава у недељу 15. маја у 16 часова када ће у просторијама Рачунарског факултета (Кнез Михаилова 6/6) бити проглашени победници и изабрана екипа која ће представљати Србију на 23. Међународној информатичкој олимпијади за ученике средњих школа на Тајлandу (од 22. до 29. јула 2011. године).

Фотографије са свечаности можете погледати у галерији.

1714-otvorena-5-srpska-informaticka-olimpijada