Otvorena 5. Srpska informatička olimpijada

Ulaganje u obrazovanje je najvažnije, jer ona društva koja ne ulažu u obrazovanje neće imati budućnost.“ – su reči kojima je Žarko Obradović, ministar prosvete i nauke, otvorio petu Srpsku informatičku olimpijadu za učenike srednjih škola. Ministar je istakao da kvalitet škola iz kojih dolaze ovogodišnji takmičari služi na ponos našem obrazovnom sistemu, a sami srednjoškolci se ističu akumulacijom znanja iz različitih oblasti. Najbolji mladi informatičari, matematičari i astronomi su nas već navikli na brojne medalje sa međunarodnih nadmetanja.

Organizator olimpijade je Društvo matematičara Srbije, a domaćini su Računarski fakultet i Računarska gimnazija iz Beograda, u čijim se prostorijama, pored ovog nadmetanja, održava i Državno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola. Na takmičenju učestvuje 34 učenika srednjih škola iz cele Srbije.

Svečanom otvaranju prisustvovali su  dr Zoran Kadelburg, predsednik Društva matematičara Srbije; Branislav Đurđevac, direktor Računarske gimnazije, direktor Matematičke gimnazije i predstavnik Računarskog fakulteta.

Devet najboljih maturanata, na ovogodišnjim takmičenjima iz informatike, dobilo je četvorogodišnju stipendiju Računarskog fakulteta iz Beograda, koja im je ovom prilikom i uručena.

Olimpijada se završava u nedelju 15. maja u 16 časova kada će u prostorijama Računarskog fakulteta (Knez Mihailova 6/6) biti proglašeni pobednici i izabrana ekipa koja će predstavljati Srbiju na 23. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola na Tajlandu (od 22. do 29. jula 2011. godine).

Fotografije sa svečanosti možete pogledati u galeriji.

1714-otvorena-5-srpska-informaticka-olimpijada