Стипендиста РАФ-а на Информатичкој интернационалној олимпијади

Душан Здравковић, студент Рачунарског факултета, освојио је бронзану медаљу на Међународној информатичкој олимпијади. Такмичење је одржано у Патаји на Тајланду од 22. до 29. јула 2011. године, а поред Душана на олимпијади су учествовала још два будућа студента РАФ-а: Никола Смиљковић, коме је за само 2 поена измакла бронзана медаља, и Aлексa Станковић. Четврти члан тима био је Борис Грубић, ученик трећег разреда, и он је освојио сребрну медаљу.

Такмичење се састоји од два дела, сваки траје по 5 сати и за то време такмичари имају по 3 алгоритамска проблема која треба да реше.

Ове године више компанија и организација учествовало је у финансирању одласка српског тима на Олимпијаду, а један од спонзора био је и Рачунарски факултет, који је обезбедио дресове за тим.

Политика факултета да улаже у младе информатичаре и сваке године најбољима додељује стипендије показала се као исправна, јер је реч о овогодишњим стипендистима Рачунарског факултета. Као једна од водећих образовних институција у области рачунарских наука, наставићемо да пружамо подршку нашим талентованим ученицима и студентима и надамо се да ће у будућности остварити још боље резултате.

 border=

1744-stipendista-raf-a-na-informatickoj-internacionalnoj-olimpijadi