Stipendista RAF-a na Informatičkoj internacionalnoj olimpijadi

Dušan Zdravković, student Računarskog fakulteta, osvojio je bronzanu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi. Takmičenje je održano u Pataji na Tajlandu od 22. do 29. jula 2011. godine, a pored Dušana na olimpijadi su učestvovala još dva buduća studenta RAF-a: Nikola Smiljković, kome je za samo 2 poena izmakla bronzana medalja, i Aleksa Stanković. Četvrti član tima bio je Boris Grubić, učenik trećeg razreda, i on je osvojio srebrnu medalju.

Takmičenje se sastoji od dva dela, svaki traje po 5 sati i za to vreme takmičari imaju po 3 algoritamska problema koja treba da reše.

Ove godine više kompanija i organizacija učestvovalo je u finansiranju odlaska srpskog tima na Olimpijadu, a jedan od sponzora bio je i Računarski fakultet, koji je obezbedio dresove za tim.

Politika fakulteta da ulaže u mlade informatičare i svake godine najboljima dodeljuje stipendije pokazala se kao ispravna, jer je reč o ovogodišnjim stipendistima Računarskog fakulteta. Kao jedna od vodećih obrazovnih institucija u oblasti računarskih nauka, nastavićemo da pružamo podršku našim talentovanim učenicima i studentima i nadamo se da će u budućnosti ostvariti još bolje rezultate.

border=

1744-stipendista-raf-a-na-informatickoj-internacionalnoj-olimpijadi