РАФ-овци освојили друго место на Bubble cup-у

Душан Здравковић и Димитрије Димић, студенти Рачунарског факултета, освојили су друго место на такмичењу Bubble cup. Трећи члан њиховог тима био је Никола Милосављевић, студент ПМФ-а из Ниша. На петом по реду такмичењу у решавању алгоритамских задатака, које је намењено студентима и средњошколцима из Србије и региона, наши студенти су били и најбоље пласирана екипа из Србије. Од 11 српских тимова, чак 5 је било са Рачунарског факултета.

„Ове године финале је било „најинтернационалније“, па је било тимова из Бугарске, Хрватске, Немачке, Пољске и Србије. Чак и један тим из Вијетнама је успео да прође у финале, али на крају нису скупили новац за пут. Задаци су по мени били мало лакши него прошле године, али су били прилично интересантни. Средњошколци из Пољске су изванредно одрадили такмичење, урадивши 8 од 9 задатака, тако смо ми имали баш мале шансе за 1. место. Ипак, урадили смо 6 задатака, а то је било довољно да се обезбеди 2. место.“ – истиче Душан Здравковић и напомиње да се нада да ће бити успешнији на следећем такмичењу, ACM Regional Contest. Ово надметање одржава се у октобру у Румунији, а Рачунарски факултет ће представљати две екипе.

И међу организаторима такмичења нашло се неколико дипломираних студената РАФ-а, запослених у Мајкрософт развојном центру у Србији, који је један од организатора Bubble cup-а.

 border=

1889-raf-ovci-osvojili-drugo-mesto-na-bubble-cup-u