RAF-ovci osvojili drugo mesto na Bubble cup-u

Dušan Zdravković i Dimitrije Dimić, studenti Računarskog fakulteta, osvojili su drugo mesto na takmičenju Bubble cup. Treći član njihovog tima bio je Nikola Milosavljević, student PMF-a iz Niša. Na petom po redu takmičenju u rešavanju algoritamskih zadataka, koje je namenjeno studentima i srednjoškolcima iz Srbije i regiona, naši studenti su bili i najbolje plasirana ekipa iz Srbije. Od 11 srpskih timova, čak 5 je bilo sa Računarskog fakulteta.

„Ove godine finale je bilo „najinternacionalnije“, pa je bilo timova iz Bugarske, Hrvatske, Nemačke, Poljske i Srbije. Čak i jedan tim iz Vijetnama je uspeo da prođe u finale, ali na kraju nisu skupili novac za put. Zadaci su po meni bili malo lakši nego prošle godine, ali su bili prilično interesantni. Srednjoškolci iz Poljske su izvanredno odradili takmičenje, uradivši 8 od 9 zadataka, tako smo mi imali baš male šanse za 1. mesto. Ipak, uradili smo 6 zadataka, a to je bilo dovoljno da se obezbedi 2. mesto.“ – ističe Dušan Zdravković i napominje da se nada da će biti uspešniji na sledećem takmičenju, ACM Regional Contest. Ovo nadmetanje održava se u oktobru u Rumuniji, a Računarski fakultet će predstavljati dve ekipe.

I među organizatorima takmičenja našlo se nekoliko diplomiranih studenata RAF-a, zaposlenih u Majkrosoft razvojnom centru u Srbiji, koji je jedan od organizatora Bubble cup-a.

border=

1889-raf-ovci-osvojili-drugo-mesto-na-bubble-cup-u