Обележена деценија рада Рачунарског факултета

Пријатељи факултета, представници Универзитета Унион, професори, студенти и гости својим присуством увеличали су јучерашњу прославу деценије рада Рачунарског факултета. Свечаност је одржана у просторијама факултета, а кратким филмом смо се подсетили  почетака изградње наше високошколске установе. Централно место у обележавању десет година рада имали су наши студенти.

„Кључни састојак за успешан факултет су, наравно, наши студенти. До сада је RAF уписало преко 1000 студената, а петина је већ дипломирала. У свакој генерацији имали смо олимпијске прваке и најбоље младе информатичаре у Србији који су изабрали Рачунарски факултет за своје прве сигурне кораке ка будућој професији. Најбољи смо факултет у земљи и региону баш због наших студената и успеха који су они постигли на бројним такмичењима у земљи и иностранству. Само у овој години екипе РАФ-оваца побеђивале су на: Bubble cup, ACM, AI Olympics, Nordeus Hackathon, ASDF Hackathon, Berkeley & Belgrade: Build the Future надметањима.“ – истакла је Љиљана Бјеличић, портпарол факултета.

Најбољим такмичарима су уручене захвалнице, а факултет се, такође, посебно захвалио бројним компанијама и појединцима који су га подржавали све ове године: CET, Microsoft Development center Serbia, Mikroelektronika, Extreme, Infostud, Satelit group, ComTrade IT Solutions and Services, Asseco, HSM informatika, Belit, Infodesign, rootPlaneт, Канцеларија за младе града Београда, часопис „Свет компјутера“ и Тамара Вученовић.

У другом делу свечаности Игор Мијатовић, менаџер РАФ-а, уручио је дипломе дипломираним студентима основних академских, струковних и мастер студија.

Фотографије са овог догађаја налазе се у галерији.

2388-obelezena-decenija-rada-racunarskog-fakulteta