Obeležena decenija rada Računarskog fakulteta

Prijatelji fakulteta, predstavnici Univerziteta Union, profesori, studenti i gosti svojim prisustvom uveličali su jučerašnju proslavu decenije rada Računarskogfakulteta. Svečanost je održana u prostorijama fakulteta, a kratkim filmom smo se podsetili  početaka izgradnje naše visokoškolske ustanove. Centralno mesto u obeležavanju deset godina rada imali su naši studenti.

„Ključni sastojak za uspešan fakultet su, naravno, naši studenti. Do sada je RAF upisalo preko 1000 studenata, a petina je već diplomirala. U svakoj generaciji imali smo olimpijske prvake i najbolje mlade informatičare u Srbiji koji su izabrali Računarski fakultet za svoje prve sigurne korake ka budućoj profesiji. Najbolji smo fakultet u zemlji i regionu baš zbog naših studenata i uspeha koji su oni postigli na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Samo u ovoj godini ekipe RAF-ovaca pobeđivale su na: Bubble cup, ACM, AI Olympics, Nordeus Hackathon, ASDF Hackathon, Berkeley & Belgrade: Build the Future nadmetanjima.“ – istakla je Ljiljana Bjeličić, portparol fakulteta.

Najboljim takmičarima su uručene zahvalnice, a fakultet se, takođe, posebno zahvalio brojnim kompanijama i pojedincima koji su ga podržavali sve ove godine: CET, Microsoft Development center Serbia, Mikroelektronika, Extreme, Infostud, Satelit group, ComTrade IT Solutions and Services, Asseco, HSM informatika, Belit, Infodesign, rootPlanet, Kancelarija za mlade grada Beograda, časopis „Svet kompjutera“ i Tamara Vučenović.

U drugom delu svečanosti Igor Mijatović, menadžer RAF-a, uručio je diplome diplomiranim studentima osnovnih akademskih, strukovnih i master studija.

Fotografije sa ovog događaja nalaze se u galeriji.

2388-obelezena-decenija-rada-racunarskog-fakulteta