Студентско првенство Београда у оријентирингу

У недељу 24. марта 2013. године, на терену Миљаковачке шуме екипа Рачунарског факултета је освојила 3. место на 16. Студентском првенству у оријентирингу. Тим који је представљао Рачунарски факултет чинили су Ђорђе Аризановић, студент четврте године и Марко Станојковић, студент друге године академских студија. Ђорђе је постигао изузетне резултате победивши у појединачној конкуренцији, чиме је постао Универзитетски првак Србије у оријентирингу за 2013. годину.

„Стаза је у мушкој студентској конкуренцији била дугачка 2,8км и имала 16 контролних тачака постављених по предивној Миљаковаћкој шуми. Терен, испресецан путевима који садржи разноврсне облике вегетације и земљишта омогућио је да ова сprint трка буде подједнако технички и физички захтевна. Ђорђе Аризановић, који је и појединачни победник првенства, прошао је стазу са изузетним пролазним временом од 21 минут и 36 секунди и начинио врло мало грешки. Ја сам трку завршио са пролазним временом од 30 минута и 57 минута и 9 минута заостатка за Ђорђем.“ – истиче Марко Станојковић.

Подсећања ради, тим Станојковић – Аризановић је бриљирао и 2011. године када је освојио бронзу на Студентском првентсву које се тада одржало на терену Ушће – Блок 21 на Новом Београду.

1981-studentsko-prvenstvo-beograda-u-orijentiringu