Studentsko prvenstvo Beograda u orijentiringu

U nedelju 24. marta 2013. godine, na terenu Miljakovačke šume ekipa Računarskog fakulteta je osvojila 3. mesto na 16. Studentskom prvenstvu u orijentiringu. Tim koji je predstavljao Računarski fakultet činili su Đorđe Arizanović, student četvrte godine i Marko Stanojković, student druge godine akademskih studija. Đorđe je postigao izuzetne rezultate pobedivši u pojedinačnoj konkurenciji, čime je postao Univerzitetski prvak Srbije u orijentiringu za 2013. godinu.

„Staza je u muškoj studentskoj konkurenciji bila dugačka 2,8km i imala 16 kontrolnih tačaka postavljenih po predivnoj Miljakovaćkoj šumi. Teren, ispresecan putevima koji sadrži raznovrsne oblike vegetacije i zemljišta omogućio je da ova sprint trka bude podjednako tehnički i fizički zahtevna. Đorđe Arizanović, koji je i pojedinačni pobednik prvenstva, prošao je stazu sa izuzetnim prolaznim vremenom od 21 minut i 36 sekundi i načinio vrlo malo greški.Ja sam trku završio sa prolaznim vremenom od 30 minuta i 57 minuta i 9 minuta zaostatka za Đorđem.“ – ističe Marko Stanojković.

Podsećanja radi, tim Stanojković – Arizanović je briljirao i 2011. godine kada je osvojio bronzu na Studentskom prventsvu koje se tada održalo na terenu Ušće – Blok 21 na Novom Beogradu.

1981-studentsko-prvenstvo-beograda-u-orijentiringu