Завршен Hackathon на РАФ-у

 /></p>
<p>На Рачунарском факултету је током викенда одржан <a href=Hackathon, на коме је учествовало преко 50 студената подељених у 14 тимова  што га чини највећим такмичењем ове врсте које до сада одржано на нашим просторима. Прво место освојио је тим „3×20“, а као награду изабрали су тронедељни семинар у Пули. Друго место заузео је тим „другари“, кога су чинили и студенати РАФ-а (Никола Смиљковић, Димитрије Димић и Никола Стојиљковић), који су награђени лаптоповима нове генерације. Екипа „The Matfs Four“ била је трећепласирана и као награду освојили су StartUp пакет.

„Тим 3×20 направио је wеб апликацију која омогућава људима који желе да науче нешто ново да са лакоћом виде низ корака који су неопходни како би стекли ту вештину и/или неопходно знање (нпр. знања из математике су неопходна за одређена знања из физике). Апликација омогућава лако креирање ових низова корака за различите области од стране стручних лица, као и претрагу од стране корисника. Тим другари направио је web апликацију која омогућава прављење и вођење пројеката на којима могу учествовати студенти и средњошколци, а које би водили професори (или други студенти) који би омогућили учење кроз пружање материјала за учење од стране особе која води пројекат, али и размену знања и искуства од стране свих учесника на пројекту. Екипа The Matfs Four направио је платформу која омогућава лако прављење игрица-квизова знања кроз које корисници могу лако учити различите области, са фокусом на математику и програмирање.“ – истиче Филип Станисављевић, један од организатора Hackathon-а.

Hackathon је тимско такмичење студената, где свака екипа има 24 сата да направи web апликацију на задату тему, организован је од стране независног тима студената Рачунарског факултета са циљем промовисања такмичарског програмирања, пружања јединственог практичног искуства и повезивања студената из области програмирања.

Поред подршке Рачунарског факултета, потенцијал овог надметања препознали су и Microsoft Development Center Serbia, Devana Technologies, Infobip и Belgrade Venture Forum, који су спонзори такмичења.

2424-zavrsen-hackathon-na-raf-u