Završen Hackathon na RAF-u

/></p> <p>Na Računarskom fakultetu je tokom vikenda održan <a href=Hackathon, na kome je učestvovalo preko 50 studenata podeljenih u 14 timova  što ga čini najvećim takmičenjem ove vrste koje do sada održano na našim prostorima. Prvo mesto osvojio je tim „3×20“, a kao nagradu izabrali su tronedeljni seminar u Puli. Drugo mesto zauzeo je tim „drugari“, koga su činili i studenati RAF-a (Nikola Smiljković, Dimitrije Dimić i Nikola Stojiljković), koji su nagrađeni laptopovima nove generacije. Ekipa „The Matfs Four“ bila je trećeplasirana i kao nagradu osvojili su StartUp paket.

„Tim 3×20 napravio je web aplikaciju koja omogućava ljudima koji žele da nauče nešto novo da sa lakoćom vide niz koraka koji su neophodni kako bi stekli tu veštinu i/ili neophodno znanje (npr. znanja iz matematike su neophodna za određena znanja iz fizike). Aplikacija omogućava lako kreiranje ovih nizova koraka za različite oblasti od strane stručnih lica, kao i pretragu od strane korisnika. Tim drugari napravio je web aplikaciju koja omogućava pravljenje i vođenje projekata na kojima mogu učestvovati studenti i srednjoškolci, a koje bi vodili profesori (ili drugi studenti) koji bi omogućili učenje kroz pružanje materijala za učenje od strane osobe koja vodi projekat, ali i razmenu znanja i iskustva od strane svih učesnika na projektu. Ekipa The Matfs Four napravio je platformu koja omogućava lako pravljenje igrica-kvizova znanja kroz koje korisnici mogu lako učiti različite oblasti, sa fokusom na matematiku i programiranje.“ – ističe Filip Stanisavljević, jedan od organizatora Hackathon-a.

Hackathon je timsko takmičenje studenata, gde svaka ekipa ima 24 sata da napravi web aplikaciju na zadatu temu, organizovan je od strane nezavisnog tima studenata Računarskog fakulteta sa ciljem promovisanja takmičarskog programiranja, pružanja jedinstvenog praktičnog iskustva i povezivanja studenata iz oblasti programiranja.

Pored podrške Računarskog fakulteta, potencijal ovog nadmetanja prepoznali su i Microsoft Development Center Serbia, Devana Technologies, Infobip i Belgrade Venture Forum, koji su sponzori takmičenja.

2424-zavrsen-hackathon-na-raf-u