NORDEUS Hackathon

Компанија Nordeus, шесту годину заредом организује такмичење у брзом развоју видео игара – Nordeus Hackathon, који ће се одржати 10. и 11. децембра, у просторијама београдског Стартит Центра. У фокусу овогодишњег хакатона је јачање локалних талената и развој домаће гејминг индустрије, због чега је првенствено намењен учесницима из земље и региона. Пријаве су отворене до 28. новембра.

Уз жељу организатора да омогући младим девелoпeрима и дигиталним уметницима да искажу свој таленат, способност за тимски рад и, најважније, страст према прављењу видео игара, основни циљ овогодишњег такмичења је да допринесе развоју регионалне IT сцене. У складу с тим, за домаћина шестог издања Nordeus хакатона изабрано је централно место окупљања домаће IT заједнице.

Током 24 часа, тимови учесника опробаће се у креирању видео игара, вођени темом Хакатона која ће традиционално бити објављена на самом почетку такмичења, а на чијој припреми ради стручни жири сачињен од стране кључних људи из компаније. Сваки тим имаће свог ментора из Nordeusa, који ће помагати учесницима око техничких питања и израде самих игара.

Три најбоље игре изабраће жири, а сваког од чланова победничких тимова очекују вредне награде. Поред три првопласирана тима, као и претходних година, креаторима игре која освоји највише гласова на друштвеним мрежама, биће уручена награда People’s Award.

Презентовање игара свих тимова и церемонија доделе награда након тога биће отворена за јавност, а одржаће се у недељу, 11. децембра, почевши од 13 часова. Посетиоци овогодишњег хакатона моћи ће да испробају игре настале у претходна 24 сата, као и неке од прошлогодишњих игара.
Као и обично, праћење такмичења за ширу јавност биће обезбеђено преко livestream-a.

Пријаве су отворене до 28. новембра за тимове од максимално четири члана или појединце који ће накнадно бити груписани у тимове. Као и претходних година, пријаве су могуће само за оне који до сада нису учествовали на неком од Nordeus хакатона. Одабраним тимовима који долазе ван Београда, Nordeus покрива трошкове пута и смештаја у близини Стартит центра.

Пријавите се на линку.

4202-xa-nordeus-hackathon-xa