NORDEUS Hackathon

Kompanija Nordeus, šestu godinu zaredom organizuje takmičenje u brzom razvoju video igara – Nordeus Hackathon, koji će se održati 10. i 11. decembra, u prostorijama beogradskog Startit Centra. U fokusu ovogodišnjeg hakatona je jačanje lokalnih talenata i razvoj domaće gejming industrije, zbog čega je prvenstveno namenjen učesnicima iz zemlje i regiona. Prijave su otvorene do 28. novembra.

Uz želju organizatora da omogući mladim developerima i digitalnim umetnicima da iskažu svoj talenat, sposobnost za timski rad i, najvažnije, strast prema pravljenju video igara, osnovni cilj ovogodišnjeg takmičenja je da doprinese razvoju regionalne IT scene. U skladu s tim, za domaćina šestog izdanja Nordeus hakatona izabrano je centralno mesto okupljanja domaće IT zajednice.

Tokom 24 časa, timovi učesnika oprobaće se u kreiranju video igara, vođeni temom Hakatona koja će tradicionalno biti objavljena na samom početku takmičenja, a na čijoj pripremi radi stručni žiri sačinjen od strane ključnih ljudi iz kompanije. Svaki tim imaće svog mentora iz Nordeusa, koji će pomagati učesnicima oko tehničkih pitanja i izrade samih igara.

Tri najbolje igre izabraće žiri, a svakog od članova pobedničkih timova očekuju vredne nagrade. Pored tri prvoplasirana tima, kao i prethodnih godina, kreatorima igre koja osvoji najviše glasova na društvenim mrežama, biće uručena nagrada People’s Award.

Prezentovanje igara svih timova i ceremonija dodele nagrada nakon toga biće otvorena za javnost, a održaće se u nedelju, 11. decembra, počevši od 13 časova. Posetioci ovogodišnjeg hakatona moći će da isprobaju igre nastale u prethodna 24 sata, kao i neke od prošlogodišnjih igara.
Kao i obično, praćenje takmičenja za širu javnost biće obezbeđeno preko livestream-a.

Prijave su otvorene do 28. novembra za timove od maksimalno četiri člana ili pojedince koji će naknadno biti grupisani u timove. Kao i prethodnih godina, prijave su moguće samo za one koji do sada nisu učestvovali na nekom od Nordeus hakatona. Odabranim timovima koji dolaze van Beograda, Nordeus pokriva troškove puta i smeštaja u blizini Startit centra.

Prijavite se na linku.

4202-xa-nordeus-hackathon-xa