Позив студентима на Bubble Cup – тимско такмичење у програмирању

Microsoft развојни центар у Србији позива заинтересоване студенте Рачунарског факултета да се пријаве на тимско такмичење у програмирању „Bubble Cup“ и опробају своја знања из ове области.
Тимско такмичење у програмирању и решавању алгоритамских задатака „Bubble Cup“ (Бабл кап) ће се ове године одржати јубиларни десети пут. Циљеви овог такмичења су промоција програмирања међу младима, окупљање талентованих младих програмера из земље и региона, и популаризовање тимског рада. Међународно такмичење „Bubble Cup“, осмишљено још 2008. године од стране Microsoft развојног центра у Србији, до сада је окупило више од 3000 студентата и средњошколаца широм света.
Свим тимовима који се квалификују у финале „Bubble Cup-а” ће бити омогућено да аплицирају за подршку приликом одласка на престижно међународно ACM такмичење из програмирања.
„Bubble Cup“ такмичење има више фаза:
1.Прва онлине рунда од 1. до 25. априла 2017. године
2.Друга онлине рунда од 1. до 25. маја 2017. године
3.Финале у Београду, септембар 2017. године
Регистрација на интернет порталу www.bubblecup.org могућа је од 25. марта до 25. априла 2017. године, када се завршава прва рунда.
Током две онлине рунде потребно је да такмичари реше одређени број задатака. Најбољи тимови студената и средњошколаца, према јасно дефинисаним критеријумима, постају финалисти овог такмичења.
Финале „Bubble Cup“ такмичења организује се сваке године у септембру у Београду. За детаље у вези самих правила такмичења заинтересовани студенти информације могу добити на интернет порталу www.bubblecup.org, ili преко Facebook стране такмичења www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

4281-poziv-studentima-na-xa-bubble-cup-xa-timsko-takmicenje-u-programiranju