Poziv studentima na Bubble Cup – timsko takmičenje u programiranju

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva zainteresovane studente Računarskog fakulteta da se prijave na timsko takmičenje u programiranju „Bubble Cup“ i oprobaju svoja znanja iz ove oblasti.
Timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka „Bubble Cup“ (Babl kap) će se ove godine održati jubilarni deseti put. Ciljevi ovog takmičenja su promocija programiranja među mladima, okupljanje talentovanih mladih programera iz zemlje i regiona, i popularizovanje timskog rada. Međunarodno takmičenje „Bubble Cup“, osmišljeno još 2008. godine od strane Microsoft razvojnog centra u Srbiji, do sada je okupilo više od 3000 studentata i srednjoškolaca širom sveta.
Svim timovima koji se kvalifikuju u finale „Bubble Cup-a” će biti omogućeno da apliciraju za podršku prilikom odlaska na prestižno međunarodno ACM takmičenje iz programiranja.
„Bubble Cup“ takmičenje ima više faza:
1.Prva online runda od 1. do 25. aprila 2017. godine
2.Druga online runda od 1. do 25. maja 2017. godine
3.Finale u Beogradu, septembar 2017. godine
Registracija na internet portalu www.bubblecup.org moguća je od 25. marta do 25. aprila 2017. godine, kada se završava prva runda.
Tokom dve online runde potrebno je da takmičari reše određeni broj zadataka. Najbolji timovi studenata i srednjoškolaca, prema jasno definisanim kriterijumima, postaju finalisti ovog takmičenja.
Finale „Bubble Cup“ takmičenja organizuje se svake godine u septembru u Beogradu. Za detalje u vezi samih pravila takmičenja zainteresovani studenti informacije mogu dobiti na internet portalu www.bubblecup.org, ili preko Facebook strane takmičenja www.facebook.com/BubbleCupCompetition.

4281-poziv-studentima-na-xa-bubble-cup-xa-timsko-takmicenje-u-programiranju