Одржан семинар RAF IT Days 2018

Завршен је овогодишњи IT семинар за средњошколце RAF IT days 2018, који је обележио рекордан број пријављених учесника, а њих педесетак из 25 градова добило је прилику да учествује.

Полазници четвородневног семинара сазнали су како аутономна возила раде, које су основе блокчеина, шта може робот данас, која је примена вештачке интелигенције у игрању игара, зашто је важно подстицати жене да се баве IТ-ем, шта је то наука о подацима, како постати стручњак за пословна софтверска решења, безбедоносна решења нове генерације и још много тога из области информатике. Поред наставног кадра са Рачунарског факултета, на семинару су гостовали и представници компанија: Orion Телеком, Microsoft, NetCast, GameCredits, Likes&Cookies, а учесници су имали прилику да посете компанију GoDaddy, као и знаменитости града (Музеј Николе Tесле и Народну скупштину Републике Србије).

IT семинар RAF IT Days 2018 је промовисан и на јавном сервису Србије – РТСу.  Промоција образовања младих је од кључне важности за наше друштво и из тог разлога се захваљујемо РТСу што је препознао, како значај, тако и сврху нашег IT семинара. Надамо се успешној сарадњи са РТС-ом и у будућности.

Прилог о семинару RAF ИТ Даyс

4835-odrzan-seminar-xa-raf-it-days-2018-xa