Održan seminar RAF IT Days 2018

Završen je ovogodišnji IT seminar za srednjoškolce RAF IT days 2018, koji je obeležio rekordan broj prijavljenih učesnika, a njih pedesetak iz 25 gradova dobilo je priliku da učestvuje.

Polaznici četvorodnevnog seminara saznali su kako autonomna vozila rade, koje su osnove blokčeina, šta može robot danas, koja je primena veštačke inteligencije u igranju igara, zašto je važno podsticati žene da se bave IT-em, šta je to nauka o podacima, kako postati stručnjak za poslovna softverska rešenja, bezbedonosna rešenja nove generacije i još mnogo toga iz oblasti informatike. Pored nastavnog kadra sa Računarskog fakulteta, na seminaru su gostovali i predstavnici kompanija: Orion Telekom, Microsoft, NetCast, GameCredits, Likes&Cookies, a učesnici su imali priliku da posete kompaniju GoDaddy, kao i znamenitosti grada (Muzej Nikole Tesle i Narodnu skupštinu Republike Srbije).

IT seminar RAF IT Days 2018 je promovisan i na javnom servisu Srbije – RTSu.  Promocija obrazovanja mladih je od ključne važnosti za naše društvo i iz tog razloga se zahvaljujemo RTSu što je prepoznao, kako značaj, tako i svrhu našeg IT seminara. Nadamo se uspešnoj saradnji sa RTS-om i u budućnosti.

Prilog o seminaru RAF IT Days

4835-odrzan-seminar-xa-raf-it-days-2018-xa