Стручна пракса ЕТШ „Раде Кончар“ и ЕТШ „Никола Тесла“ на РАФ-у

Ученици Електротехничке школе „Раде Кончар“ и Електротехничке школе „Никола Тесла“ су током марта боравили на стручној пракси на Рачунарском факултету.
Стручна пракса за ученике друге године ЕТШ „Никола Тесла“ одржавала се од 23. до 30. марта на Рачунарском факултету. Кроз дружење, предавања и практичан рад средњошколци смера „Електротехничар Информационих Технологија“ бити су у прилици да науче нешто ново из области веб програмирања, Word press-a, Excel-a (tips and tricks) и роботике.
Такође, о томе како успешно упловити у свет програмирања, о својим почецима и програмерском искуству ученици су имали прилике да чују од студената завршних година Рачунарског факултета, а већ сада успешних програмера.
Од 12. до 16. марта у гостима су нам били ученици четврте године смера “Електротехничар мултимедија” из ЕТШ “Раде Кончар”. У склопу своје стручне праксе на РАФ-у ученици су слушали предавања на тему савременог контекста дизајна, врста мултимедија у изведеним пројектима, о дизајнирању веб сајтова и како их пласирати на тржиште. Посетили су и музички студио за снимање и обраду звука на РАФ-у где су им представљене могућности музичког продуцирања у студију.
DSCF9369.JPG   DSCF9371.JPG
IMG_2106.JPG    IMG_2102.JPG

4816-strucna-praksa-ets-nikola-tesla-na-raf-u