Stručna praksa ETŠ „Rade Končar“ i ETŠ „Nikola Tesla“ na RAF-u

Učenici Elektrotehničke škole „Rade Končar“ i Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ su tokom marta boravili na stručnoj praksi na Računarskom fakultetu.
Stručna praksa za učenike druge godine ETŠ „Nikola Tesla“ održavala se od 23. do 30. marta na Računarskom fakultetu. Kroz druženje, predavanja i praktičan rad srednjoškolci smera „Elektrotehničar Informacionih Tehnologija“ biti su u prilici da nauče nešto novo iz oblasti veb programiranja, Word press-a, Excel-a (tips and tricks) i robotike.
Takođe, o tome kako uspešno uploviti u svet programiranja, o svojim počecima i programerskom iskustvu učenici su imali prilike da čuju od studenata završnih godina Računarskog fakulteta, a već sada uspešnih programera.
Od 12. do 16. marta u gostima su nam bili učenici četvrte godine smera “Elektrotehničar multimedija” iz ETŠ “Rade Končar”. U sklopu svoje stručne prakse na RAF-u učenici su slušali predavanja na temu savremenog konteksta dizajna, vrsta multimedija u izvedenim projektima, o dizajniranju veb sajtova i kako ih plasirati na tržište. Posetili su i muzički studio za snimanje i obradu zvuka na RAF-u gde su im predstavljene mogućnosti muzičkog produciranja u studiju.
DSCF9369.JPG   DSCF9371.JPG
IMG_2106.JPG    IMG_2102.JPG

4816-strucna-praksa-ets-nikola-tesla-na-raf-u