Америчка награда и „fellowship“ за професора др Ивана Елезовића

Др Иван Елезовић, професор на катедри за Рачунарски дизајн на Рачунарском факултету и професор музике на College of Liberal Arts у држави Мисисипи, добитник је награде и „fellowship-a“ на нивоу ове америчке државе за уметничка и композиторска остварења. Престижну награду додељује Комисија за уметност у Мисисипију, а намењена је локалним уметницима који показују посебну способност компоновања музичких дела.

„Ова награда је признање за мој рад и његов континуирани квалитет у последњих пет година. Била ми је привилегија да моје композиције изводе у земљи и у разним деловима света радећи са веома талентованим музичарима“ – рекао је Елезовић.

Препознајући квалитетне уметнике ова престижна награда даје се само ограниченом броју кандидата сваке године. Квалитет пријављених композиција Др Елезовића огледа се у коментарима чланова комисије, а више о томе налази се на публикованом чланку од стране Jackson State Универзитета.

         Иван Елезовић у музичком студију на РАФ-у

Ivan_i_studio.jpg

Иван Елезовић је дипломирао музичку композицију и електроакустичну музику на Универзитету Manitoba, Winnipeg, 1997., а магистрирао на McGill Универзитету, Монтреал, 2000. године. Докторирао је музичку композицију и електроакустичну музику на Универзитету Illinois 2006. године. Студирао је са еминентним светским стручњацима као што су Michael Matthews, Randolph Peters, Zack Settel, Alcides Lanza, Guy Garnett, Erik Lund i Scott Wyatt.

5924-americka-nagrada-i-xa-fellowship-xa-za-profesora-dr-ivana-elezovica