Američka nagrada i „fellowship“ za profesora dr Ivana Elezovića

Dr Ivan Elezović, profesor na katedri za Računarski dizajn na Računarskom fakultetu i profesor muzike na College of Liberal Arts u državi Misisipi, dobitnik je nagrade i „fellowship-a“ na nivou ove američke države za umetnička i kompozitorska ostvarenja. Prestižnu nagradu dodeljuje Komisija za umetnost u Misisipiju, a namenjena je lokalnim umetnicima koji pokazuju posebnu sposobnost komponovanja muzičkih dela.

„Ova nagrada je priznanje za moj rad i njegov kontinuirani kvalitet u poslednjih pet godina. Bila mi je privilegija da moje kompozicije izvode u zemlji i u raznim delovima sveta radeći sa veoma talentovanim muzičarima“ – rekao je Elezović.

Prepoznajući kvalitetne umetnike ova prestižna nagrada daje se samo ograničenom broju kandidata svake godine. Kvalitet prijavljenih kompozicija Dr Elezovića ogleda se u komentarima članova komisije, a više o tome nalazi se na publikovanom članku od strane Jackson State Univerziteta.

         Ivan Elezović u muzičkom studiju na RAF-u

Ivan_i_studio.jpg

Ivan Elezović je diplomirao muzičku kompoziciju i elektroakustičnu muziku na Univerzitetu Manitoba, Winnipeg, 1997., a magistrirao na McGill Univerzitetu, Montreal, 2000. godine. Doktorirao je muzičku kompoziciju i elektroakustičnu muziku na Univerzitetu Illinois 2006. godine. Studirao je sa eminentnim svetskim stručnjacima kao što su Michael Matthews, Randolph Peters, Zack Settel, Alcides Lanza, Guy Garnett, Erik Lund i Scott Wyatt.

5924-americka-nagrada-i-xa-fellowship-xa-za-profesora-dr-ivana-elezovica