Додељене су полустипендије компаније Workpuls са којом је РАФ остварио сарадњу

Сарадња између Рачунарског факултета и домаће компаније Workpuls успешно је остварена доделом полустипендија за четири студента. Полустипендисти имају и прилику да похађају стручну праксу у овој компанији чији је оснивач бивши студент РАФ-а Иван Петровић. Workpuls је, након пријаве заинтересованих студената друге, треће и четврте године са студијских програма Рачунарске науке и Рачунарско инжењерство, спровео селекцију кандидата према унапред утврђеним критеријумима, а потом организовао интервјуе са одабранима. Резултат селекције јесу добитници полустипендија – Младен Јовановић, Никола Тадић, Милена Димитријевић и Никола Бошковић.

Рачунарски факултет честита свим студентима који су постали полустипендисти Workpuls-а и жели им успешну стручну праксу. Захваљује се компанији Workpuls на иницијативи за стипендирање и праксу, а посебно на томе што је препознала квалитет студената РАФ-а. Рачунарски факултет ће се и у будућности трудити да оствари сличне сарадње са индустријом које ће студентима донети бенефиције, како у виду стипендија и пракси, тако и кроз предавања на којима ће стручњаци пренети своја знања и искуства из реалног пословања. РАФ увиђа важност оваквих сарадњи за студенте, те са нада да ће оне наставити да буду пракса нашег факултета.

Преносимо вам утиске полустипендиста Workpuls-а о оствареној сарадњи.

Мислим да су за студенте овакве акције, као и праксе од великог значаја јер нам се пружа прилика да још за време студирања видимо како изгледа радити на већим, па и светским пројектима, тако што ћемо чак бити део тимова. Драго ми је што сам добио прилику да учествујем у овоме и очекујем, пре свега, да из предстојеће праксе у Workpuls-у добијем радно искуство и да, наравно, проширим своје знање.

Младен Јовановић, студент треће године Рачунарских наука

За мене, ова пракса је сјајна прилика да видим изблиза како функционише рад у IT фирми. Веома сам срећан што сам добио стипендију и шансу да стекнем практично искуство. Од ове праксе очекујем да добијем неке смернице за даље тј. да видим на чему бих могао да радим у будућности и који део би ми био посебно интересантан. Што се тиче самог процеса избора студената за полустипендију, све је било веома пријатно и опуштено, али и врло професионално, тако да имам само похвале.

Никола Тадић, студент треће године Рачунарских наука

Иако за Рачунарски факултет важи да је план и програм студирања такав да студенти стичу искуство кроз доста практичног рада, веома важан сегмент током студирања, поред практичног рада, је и тај да се студент упозна са светом индустрије и са њим оствари макар минимални контакт, како би имао ширу слику о струци којом ће се бавити. Једна ствар је квалитетно знање које студент стекне на факултету, а сасвим друга ствар је бити део неке компаније, асимиловати се са њеном културом и правилима и видети како све функционише. Мислим да је студентима од великог значаја када им током студирања нека IT компанија у сарадњи са Факултетом пружи руку подршке и шансу за сопствени напредак у виду стипендија и пракси. Могу да кажем из свог угла, а сигурна сам и из угла сваког другог студента који тежи ка свом напретку и који је посвећен свом студирању, да овакве иницијативе IT компанија на студента утичу у виду побуде жеље за још већим трудом, као и, уколико студент бива изабран у процесу селекције, сатисфакције за досадашњи труд и потврде, сигурности и валидације пута на којем се студент налази у том тренутку студирања. Када је у питању селекција полустипендиста за компанију Workpuls, имам само речи хвале. Компанија је отворена за комуникацију, а цео процес селекције је за мене једно велико искуство. Први корак је био пријава за полустипендију, којом је студент оставио свој први утисак компанији. Након уже селекције, следила је финална селекција која је подразумевала разговор са особом запосленом у HR тиму, у мом случају Софија Марковић. У разговору са њом, стекла сам општи утисак чиме се Workpuls компанија бави, као и које су могуће позиције за рад, што се и поклапало за мојим плановима и жељама што се тиче професије, тако да сам сигурна да ће пракса у Workpuls компанији испунити моја очекивања. Целокупна селекција није била стресна, акценат је био на томе да ово буде једно пријатно искуство за студенте, што је и најважније, било да је студент у целом процесу одабран или не.

Милена Димитријевић, студенткиња четврте године Рачунарских наука

Пракса за мене значи прилику за професионално усавршавање и могућност да видим процес развоја и одржавања софтвера из прве руке. Поред тога очекујем да развијем нова познанства и конекције и, ако се лепо сложимо, да останем у компанији за рад на дуже. Утисак је изванредан. Огромна ми је част да се нађем међу четири изабрана студента. Интервју је био више него пријатан. Колегиница која ме је интервјуисала је била коректна, објаснила ми је све неопходне информације о тиму и компанији које нисам могао да нађем на интернету.

Никола Бошковић, студент четврте године Рачунарских наука

6644-dodeljene-su-polustipendije-kompanije-xa-workpuls-xa-sa-kojom-je-raf-ostvario-saradnju