Dodeljene su polustipendije kompanije Workpuls sa kojom je RAF ostvario saradnju

Saradnja između Računarskog fakulteta i domaće kompanije Workpuls uspešno je ostvarena dodelom polustipendija za četiri studenta. Polustipendisti imaju i priliku da pohađaju stručnu praksu u ovoj kompaniji čiji je osnivač bivši student RAF-a Ivan Petrović. Workpuls je, nakon prijave zainteresovanih studenata druge, treće i četvrte godine sa studijskih programa Računarske nauke i Računarsko inženjerstvo, sproveo selekciju kandidata prema unapred utvrđenim kriterijumima, a potom organizovao intervjue sa odabranima. Rezultat selekcije jesu dobitnici polustipendija – Mladen Jovanović, Nikola Tadić, Milena Dimitrijević i Nikola Bošković.

Računarski fakultet čestita svim studentima koji su postali polustipendisti Workpuls-a i želi im uspešnu stručnu praksu. Zahvaljuje se kompaniji Workpuls na inicijativi za stipendiranje i praksu, a posebno na tome što je prepoznala kvalitet studenata RAF-a. Računarski fakultet će se i u budućnosti truditi da ostvari slične saradnje sa industrijom koje će studentima doneti beneficije, kako u vidu stipendija i praksi, tako i kroz predavanja na kojima će stručnjaci preneti svoja znanja i iskustva iz realnog poslovanja. RAF uviđa važnost ovakvih saradnji za studente, te sa nada da će one nastaviti da budu praksa našeg fakulteta.

Prenosimo vam utiske polustipendista Workpuls-a o ostvarenoj saradnji.

Mislim da su za studente ovakve akcije, kao i prakse od velikog značaja jer nam se pruža prilika da još za vreme studiranja vidimo kako izgleda raditi na većim, pa i svetskim projektima, tako što ćemo čak biti deo timova. Drago mi je što sam dobio priliku da učestvujem u ovome i očekujem, pre svega, da iz predstojeće prakse u Workpuls-u dobijem radno iskustvo i da, naravno, proširim svoje znanje.

Mladen Jovanović, student treće godine Računarskih nauka

Za mene, ova praksa je sjajna prilika da vidim izbliza kako funkcioniše rad u IT firmi. Veoma sam srećan što sam dobio stipendiju i šansu da steknem praktično iskustvo. Od ove prakse očekujem da dobijem neke smernice za dalje tj. da vidim na čemu bih mogao da radim u budućnosti i koji deo bi mi bio posebno interesantan. Što se tiče samog procesa izbora studenata za polustipendiju, sve je bilo veoma prijatno i opušteno, ali i vrlo profesionalno, tako da imam samo pohvale.

Nikola Tadić, student treće godine Računarskih nauka

Iako za Računarski fakultet važi da je plan i program studiranja takav da studenti stiču iskustvo kroz dosta praktičnog rada, veoma važan segment tokom studiranja, pored praktičnog rada, je i taj da se student upozna sa svetom industrije i sa njim ostvari makar minimalni kontakt, kako bi imao širu sliku o struci kojom će se baviti. Jedna stvar je kvalitetno znanje koje student stekne na fakultetu, a sasvim druga stvar je biti deo neke kompanije, asimilovati se sa njenom kulturom i pravilima i videti kako sve funkcioniše. Mislim da je studentima od velikog značaja kada im tokom studiranja neka IT kompanija u saradnji sa Fakultetom pruži ruku podrške i šansu za sopstveni napredak u vidu stipendija i praksi. Mogu da kažem iz svog ugla, a sigurna sam i iz ugla svakog drugog studenta koji teži ka svom napretku i koji je posvećen svom studiranju, da ovakve inicijative IT kompanija na studenta utiču u vidu pobude želje za još većim trudom, kao i, ukoliko student biva izabran u procesu selekcije, satisfakcije za dosadašnji trud i potvrde, sigurnosti i validacije puta na kojem se student nalazi u tom trenutku studiranja. Kada je u pitanju selekcija polustipendista za kompaniju Workpuls, imam samo reči hvale. Kompanija je otvorena za komunikaciju, a ceo proces selekcije je za mene jedno veliko iskustvo. Prvi korak je bio prijava za polustipendiju, kojom je student ostavio svoj prvi utisak kompaniji. Nakon uže selekcije, sledila je finalna selekcija koja je podrazumevala razgovor sa osobom zaposlenom u HR timu, u mom slučaju Sofija Marković. U razgovoru sa njom, stekla sam opšti utisak čime se Workpuls kompanija bavi, kao i koje su moguće pozicije za rad, što se i poklapalo za mojim planovima i željama što se tiče profesije, tako da sam sigurna da će praksa u Workpuls kompaniji ispuniti moja očekivanja. Celokupna selekcija nije bila stresna, akcenat je bio na tome da ovo bude jedno prijatno iskustvo za studente, što je i najvažnije, bilo da je student u celom procesu odabran ili ne.

Milena Dimitrijević, studentkinja četvrte godine Računarskih nauka

Praksa za mene znači priliku za profesionalno usavršavanje i mogućnost da vidim proces razvoja i održavanja softvera iz prve ruke. Pored toga očekujem da razvijem nova poznanstva i konekcije i, ako se lepo složimo, da ostanem u kompaniji za rad na duže. Utisak je izvanredan. Ogromna mi je čast da se nađem među četiri izabrana studenta. Intervju je bio više nego prijatan. Koleginica koja me je intervjuisala je bila korektna, objasnila mi je sve neophodne informacije o timu i kompaniji koje nisam mogao da nađem na internetu.

Nikola Bošković, student četvrte godine Računarskih nauka

6644-dodeljene-su-polustipendije-kompanije-xa-workpuls-xa-sa-kojom-je-raf-ostvario-saradnju