Компанија Decenter додељује пет новчаних стипендија студентима РАФ-а

Рачунарски факултет у сарадњи са компанијом Decenter пред нову школску годину доноси сјајну новост за актуелне студенте треће године (2021/2022.) студијског програма Рачунарске наукеDecenter додељује пет новчаних стипендија у износу од 1000 евра студентима са највишим просеком који су положили све предмете из прве, друге и треће године студија.

Рачунарски факултет, поред годишњих стипендија и полустипендија које додељује, наставља са сарадњом са компанијама које подржавају студенте стипендирањем. Овакав вид сарадње је изузетна прилика за студенте која олакшава студирање, али и нуди и многобројне могућности за професионални и лични развој студената.

Decenter је R&D центар фокусиран на развој софтверских производа базираних на Ethereum blockchain платформи. Они су група пионира и ентузијаста страствено посвећених грађењу деценетрализованијег Интернета ослањајући се на Web 3.0 и blockchain технологије. Неки од њихових претходних пројеката укључују генеративне NFT уметничке платформе, blockchain игрице и платформу за аудите паметних уговора. Тренутно, њихов фокус је у потпуности на развоју DeFi Savera, web апликације за управљање децентрализованим финансијама.

Компанија Децентер се може похвалити податком да око 30% ангажованих чине бивши студенти Рачунарског факултета. Идеја за стипендирањем студената РАФ-а је управо отуда проистекла. Недавно су студенти РАФ-а били на летњој студентској пракси у Децентеру која је протекла веома добро на обострано задовољство. Увидевши квалитет који Рачунарски факултет нуди, компанија Децентер се одлучила за овакав вид стипендирања студената који представља почетак сарадње која доприноси како Факултету, тако и њиховој индустрији.

Студенти треће године студијског програма Рачунарске науке могу се пријавити за стипендију онлајн, а у пријави ће навести неопходне податке о просечној оцени и положеним испитима. Стипендисте ће на основу приложених података одабрати Рачунарски факултет у сарадњи са компанијом Децентер. Пријаве су отворене до уторка, 20. септембра 2022. године.