Kompanija Decenter dodeljuje pet novčanih stipendija studentima RAF-a

Računarski fakultet u saradnji sa kompanijom Decenter pred novu školsku godinu donosi sjajnu novost za aktuelne studente treće godine (2021/2022.) studijskog programa Računarske naukeDecenter dodeljuje pet novčanih stipendija u iznosu od 1000 evra studentima sa najvišim prosekom koji su položili sve predmete iz prve, druge i treće godine studija.

Računarski fakultet, pored godišnjih stipendija i polustipendija koje dodeljuje, nastavlja sa saradnjom sa kompanijama koje podržavaju studente stipendiranjem. Ovakav vid saradnje je izuzetna prilika za studente koja olakšava studiranje, ali i nudi i mnogobrojne mogućnosti za profesionalni i lični razvoj studenata.

Decenter je R&D centar fokusiran na razvoj softverskih proizvoda baziranih na Ethereum blockchain platformi. Oni su grupa pionira i entuzijasta strastveno posvećenih građenju decenetralizovanijeg Interneta oslanjajući se na Web 3.0 i blockchain tehnologije. Neki od njihovih prethodnih projekata uključuju generativne NFT umetničke platforme, blockchain igrice i platformu za audite pametnih ugovora. Trenutno, njihov fokus je u potpunosti na razvoju DeFi Savera, web aplikacije za upravljanje decentralizovanim finansijama.

Kompanija Decenter se može pohvaliti podatkom da oko 30% angažovanih čine bivši studenti Računarskog fakulteta. Ideja za stipendiranjem studenata RAF-a je upravo otuda proistekla. Nedavno su studenti RAF-a bili na letnjoj studentskoj praksi u Decenteru koja je protekla veoma dobro na obostrano zadovoljstvo. Uvidevši kvalitet koji Računarski fakultet nudi, kompanija Decenter se odlučila za ovakav vid stipendiranja studenata koji predstavlja početak saradnje koja doprinosi kako Fakultetu, tako i njihovoj industriji.

Studenti treće godine studijskog programa Računarske nauke mogu se prijaviti za stipendiju onlajn, a u prijavi će navesti neophodne podatke o prosečnoj oceni i položenim ispitima. Stipendiste će na osnovu priloženih podataka odabrati Računarski fakultet u saradnji sa kompanijom Decenter. Prijave su otvorene do utorka, 20. septembra 2022. godine.