Објављени су датуми одржавања RAF Challenge и RAF IT Days

Датуми одржавања информатичког такмичења RAF Challenge 2022 и информатичког семинара RAF IT Days 2022 званично су објављени. У финалу такмичења RAF Challenge средњошколци ће такмичити онлајн 19. марта 2022. године, док ће бесплатни четвородневни онлајн семинар RAF IT Days моћи да прате 2, 3, 9. и 10. априла 2022. године.

У оквиру такмичења RAF Challenge пред ученике средњих школа је постављен задатак да направе презентацију, апликацију или видео на задате теме. Потребно је да одаберу у којој категорији ће се такмичити, направе рад према наведеном опису и пријаве се тако што ће рад послати према упуству до 14. фебруара 2022. године. Финалисти ће представљати своје радове 19. марта,а победнике очекују вредне награде, а само неке од њих су лаптоп, екстермни хард диск, таблет, програмерски курс, мобилни телефон, као и графичка табла.

Прва два викенда у априлу резервисана су за бесплатан онлајн семинар RAF IT days на ком ће средњошколци имати прилику да се ближе упознају са IT сфером, унапреде своја знања предавањима врсних стручњака из ове области, сазнају како функционишу највеће IT компаније код нас и које су то новине у овој сфери која се непрестано развија. Уз пријаву је потребно урадити и тест о информационим технологијама, а рок је до 25. марта 2022. године.

Позивамо средњошколце да прихвате изазов и покажу своје IT вештине 19. марта, а потом на онлајн семинару унапреде своја IT знања 2, 3, 9. и 10. априла 2022. године.

6631-objavljeni-su-datumi-odrzavanja-raf-challenge-i-raf-it-days